Simona Ionescu / Redactor Șef

Bărbatul care a comis cea mai mare fraudă financiară, tranzacții incredibile în pușcărie

Bărbatul care a comis cea mai mare fraudă financiară, tranzacții incredibile în pușcărie
Neavând acces la criptomonede, Sam Bankman-Fried, fondatorul FTX, bărbatul care a comis cea mai mare fraudă financiară, face altfel de tranzacții în pușcărie.

Căzut în dizgrație, bărbatul, despre care judecătorul spus că a comis cea mai mare fraudă bancară, a apelat în pușcărie la tranzacții neobișnuite. Sam Bankman-Fried și-a dat seama că macroul este moneda preferată de deținuți. El a folosit-o recent pentru a plăti o tunsoare, a declarat o sursă pentru Wall Street Journal.

De altfel, acest produs alimentar a fost o monedă populară în închisori încă din 2004. Peștele, denumit popular „macks” printre deținuți, a fost moneda aleasă în închisorile federale începând din 2004, după ce țigările au fost interzise, au declarat surse pentru Journal în 2008.

A plătit tunsoarea cu macrou ambalat

Nu i-a luat mult timp fostului cripto-miliardar Sam Bankman-Fried să învețe sistemul economic al Centrului Metropolitan de Detenție din New York și s-a apucat de tranzacții… alimentare. Acesta se ocupă cu schimbul de produse alimentare contra altor servicii, în timp ce așteaptă sentința pentru șapte infracțiuni care includ fraudă electronică și conspirație pentru spălare de bani.

Într-un raport de joi, o sursă a declarat pentru The Wall Street Journal că Sam Bankman-Fried a plătit pentru tunsoare cu macrou ambalat, un tip de pește care este o monedă de schimb aleasă de deținuți.

Tranzacții în închisoare cu pește

Comerciant profesionist

Nu este de mirare că Sam a prins repede gustul mărfii preferate în noul său mediu. El a fost un comerciant profesionist în cea mai mare parte a carierei sale. În 2013, a obținut primul său angajament de stagiar la Jane Street Capital, făcând schimb de fonduri tranzacționate la bursă. Un an mai târziu, și-a dat seama cum să arbitreze bitcoin între piețele din SUA și Japonia.

Peștele a fost folosit ca metodă de plată, pentru prima dată, între colegii deținuți și avocatul Larry Levine, în timp ce acesta ispășea o sentință la instituția de corecție Lampoc din California. El le făcea deținuților servicii avocațiale, iar în schimb primea macrouri. Ulterior, avocatul a dat pește pentru a plăti tunsul bărbii și lustruirea pantofilor.

Sam Bankman-Fried riscă până la 110 ani de închisoare

Global Source Marketing, un furnizor de pește, a declarat pentru Journal în 2008 că această tendință a devenit atât de populară încât a crescut cererea. Există o logică economică în spatele acestei tendințe. Produsele care au o valoare constantă, cum ar fi anumite produse alimentare și timbre, sunt folosite ca mijloc de schimb constant pentru a înlocui moneda, la care deținuții nu au acces.

Produsele alimentare, cum ar fi macroul și tonul, sunt mărfuri stabile, cu o valoare care poate fi legată de dolar. Bankman-Fried, care urmează să fie condamnat la 28 martie 2024, riscă până la 110 ani de închisoare pentru acuzațiile de fraudă care i-au fost aduse. De asemenea, el urmează să fie judecat pentru acuzații separate legate de mită politică.

Sursă foto: constantine cannon

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre