Simona Ionescu / Redactor Șef

Bătălia pentru o celebră emisiune tv: dispare de pe post sau Huidu va convinge noii patroni să o păstreze

Bătălia pentru o celebră emisiune tv: dispare de pe post sau Huidu va convinge noii patroni să o păstreze
Emisiunea “Cronica Cârcotașilor”, realizată de 20 de ani de Șerban Huidu la Prima TV, ar putea să fie scoasă de pe post. Postul Prima TV se va axa pe știri generaliste și sportive, după ce are un nou proprietar. Anunțul acesta a generat și o știre care a declanșat o bătălie media.

În curând, ar fi posibil să putem urmări emisiunea “Cronica Cârcotașilor” la alt post de televiziune. Se pare că noua conducere a postului Prima TV nu mai dorește difuzarea emisiunii-emblemă a stației TV, lucru care i-a fost adus la cunoștință și prezentatorului, a scris playtech.ro

Emisiunea “Cronica Cârcotașilor” va fi scoasă de pe post?

”Nu am fost nici dat afară, iar emisiunea nu e preînregistrată. Următorul episod e miercuri la 20.00. Tot pe Prima TV Romania. Verificarea știrii? Aiurea. Jurnalismul modern nu se mai face asa. Facem pariu ca toti obosiți ahtiați dupa click bite ii vor prelua?”, a preciat Șerban Huidu după ce a apărut știrea că a fost dat afară.

Într-adevăr, emisiunea va continua pentru că între postul Prima Tv și firma lui Șerban Huidu există un contract care expiră la sfârșitul anului. Până atunci pot fi discuții, se fac negocieri cu noul patronat, așa că nu e totul bătut în cuie. De altfel, revenim mai jos cu punctul de vedere a lui Șerban Huidu,

Postul Prima TV a fost cumpărat, recent, de Clever Media, companie deținută de Adrian Tomșa, cel care patronează și postul Look TV, scrie playtech.ro.

Conform directivelor noii conduceri, Prima TV se va axa pe știri generaliste și sportive, în condițiile în care Adrain Tomșa este acționar într-o companie care deține drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga I.

Prima emisiune “sacrificată” a fost Flash Monden, prezentată de Diana Bart și Alex Constantin. Întreaga echipă redacțională a fost concediată, mai puțin Diana Bart care se află în concediu de maternitate.

Cea de-a doua emisiune care nu se va mai regăsi în grila postului este Cronica Cârcotașilor. Conform informațiilor obținute de impact.ro, șefii au avut deja o întâlnire cu Șerban Huidu și au discutat termenii încheierii colaborării.

Ce se va întâmpla cu “Cronica Cârcotașilor”?

Aceeași sursă media scrie că Șerban Huidu are la dispoziție aproximativ 2 luni pentru a se decide ce va face cu angajații și dacă va încerca să continue emisiunea pe un alt canal de televiziune. Adică cele două luni care au mai rămas până la sfârșitul anului.

Șerban Huidu a fost deranjat că jurnaliștii de la impact.ro și playtech.ro nu i-au cerut un punct de vedere. Postează, de aceea, pe pagina lui de Facebook ceea ce consideră că e un drept la replică, menit să explice lucrurile. Într-adevăr, din el reiese clar că zvonurile de azi e posibil să nu fie confirmate peste două luni, informație pe care, totuși, au oferit-o și cele două site-uri. Problema acestora a fost legată de titlu.

În urmă cu 20 de ani, ”Cronica Cârcotașilor” îi avea ca prezentatori pe Șerban Huidu și Mihai Găinușă, cei care au și inventat și patentat conceptul.

De altfel, postul Prima TV nu are nici un drept asupra emisiunii care îi va rămâne, acum, lui Șerban Huidu și firmei sale, după ce, în 2014, drumul său și al lui Mihai Găinușă s-au despărțit. Rămâne de văzut ce va face Șerban Huidu mai departe și cum se va reinventa unul dintre cei mai buni oameni de televiziune din România.


De ce refuză Luminița Anghel să stea în lumina reflectoarelor. Dramele care au lăsat urme adânci

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre