Simona Ionescu / Redactor Șef

Bătrânețea îi idei reginei Elisabeta II. Decizie neașteptată cu privire la nepotul Harry și soția acestuia, Meghan

Bătrânețea îi idei reginei Elisabeta II. Decizie neașteptată cu privire la nepotul Harry și soția acestuia, Meghan
Recenta vizită a prințului Harry și a soției sale, Meghan Markle, în Europa, i-a dat idei reginei Marii Britanii. Cu câteva zile înainte de a împlini vârsta de 95 de ani, aceasta a luat o decizie neașteptată în privința nepotului său.  

Meghan Markle și Prințul Harry ar fi fost „invitați” să se reunească cu familia regală pentru o apariție la balconul iconic al Palatului Buckingham, scrie PageSix.com. Potrivit Daily Mail, regina Elisabeta II dorește ca și cuplul stabilit în California să participe la sărbătorirea Jubileului său de platină în Marea Britanie.

Publicația relatează că, dacă ducele și ducesa de Sussex decid să călătorească pentru festivitățile din iunie, ei nu vor avea un „rol formal” pe parcursul evenimentului care va dura un weekend și nici nu vor lua parte la parada Trooping the Colour. Cu toate acestea, ei ar urma să apară la mai multe evenimente, relatează publicația, inclusiv la o slujbă de mulțumire la Catedrala St. Paul, în onoarea împlinirii a 70 de ani de când Regina Elisabeta se află pe tron.

Publicația a mai relatat că, deși prezența lor „ar însemna foarte mult pentru Majestatea Sa”, aceasta ar implica un „act de credință” din partea ambelor părți pe fondul tensiunilor actuale, după Megxit. Palatul Kensington nu a comentat momentan veștile.

Tensiunile dintre Casa Regală și cuplul Harry – Meghan, în curs de soluționare?

Harry, în vârstă de 37 de ani, a dezvăluit recent câteva detalii din conversația privată pe care a avut-o cu bunica sa, în vârstă de aproape 95 de ani, înainte de Jocurile Invictus din weekend-ul care a trecut. El și Markle, în vârstă de 40 de ani, le-au făcut o vizită rapidă și scurtă reginei și prințului Charles, înainte de a călători în Europa continentală.

„A avut o mulțime de mesaje pentru echipa britanică, pe care le-am transmis deja celor mai mulți dintre ei, a declarat Harry luni pentru BBC. Așadar, a fost minunat să o văd. Sunt sigur că i-ar fi plăcut să fie aici dacă ar fi putut”.

Întâlnirea cu bunica sa, regina Elisabeta II a fost una dintre primele lor discuții față în față de când el și Markle au demisionat oficial din funcțiile lor regale în februarie 2021, părăsind Marea Britanie.  Mulți speră că vizita cuplului în Marea Britanie – și prezența la Jocurile Invictus, pe care Harry le-a fondat în 2014 – va ajuta la soluționarea problemelor și alungarea tensiunilor în familie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre