Simona Ionescu / Redactor Șef

Bianca Drăgușanu trebuie să demonstreze dacă a făcut bișniță sau nu. Ce spune avocatul Cristian Sîrbu

Bianca Drăgușanu trebuie să demonstreze dacă a făcut bișniță sau nu. Ce spune avocatul Cristian Sîrbu
Bianca Drăgușanu este în plin scandal, după ce joi a fost dusă la audieri, fiind acuzată de evaziune fiscală, alături de alte trei persoane. Avocatul Cristian Sîrbu a explicat implicațiile legale prin care trece diva, dar și faptul că aceasta trebuie să demonstreze dacă a făcut bișniță sau nu.

Reamintim că Bianca Drăgușanu a fost dusă, joi dimineața, la audieri într-un dosar în care este acuzată de evaziune fiscală, alături de alte trei persoane, printre care și un fost polițist local. Acum, Bianca Drăgușanu trebuie să demonstreze dacă a făcut sau nu bișniță, spune avocatul Cristian Sîrbu.

Practic, firma la care Bianca Drăgușanu este acționar, Bella Farfallina SRL, este acuzată că aducea haine din Turcia și le vindea sub marcă proprie, dar fără a declara veniturile. 

Avocatul Sîrbu, împreună cu Catinca Roman, Adriana Bahmuțeanu și Mihai Albu, au comentat acuzațiile ce îi sunt aduse vedetei într-o emisiune tv. 

Avocatul Cristian Sîrbu: „Trebuie văzut exact cum s-a intrat în firmă, dacă ea le-a vândut mai departe” 

Avocatul Cristian Sîrbu a explicat ce implică dosarul de evaziune fiscală, dar și ce verificări vor face organele abilitate. Conform acestuia, se analizează aspecte privind întregul circuit al bunurilor, din momentul în care acestea au fost comandate, livrate, trecute prin vama română și ulterior comercializate pe site. 

Bianca Drăgușanu este acuzată de evaziune fiscală, alături de alte 3 persoane

„Până nu se știe exact cine a adus, cum au intrat… Dacă au intrat pe firma Biancăi și dacă nu a făcut contracte și le-a vândut așa, fără acte de intrare, d-abia atunci sunt problemele. În dosarul de evaziune, de la primul moment și până ajung actele contabile în dosar sunt două momente diferite”.

Bianca trebuie să demonstreze dacă a făcut sau nu bișniță

„Cred că Bianca e o tipă deșteaptă și nu cred că e descoperită. Nu există nicio firmă care e perfectă. Sunt multe aspecte de natură economică și după aia juridică. (….) Trebuie văzut exact cum s-a intrat în firmă, dacă ea le-a vândut mai departe. Când faci operațiuni de comerț, trebuie să dai chitanțe și bonuri. A aduce firme și a vinde mai departe nu e o infracțiune”, a mai comentat avocatul. 

Avocatul Cristian Sîrbu a explicat ce o așteaptă pe Bianca Drăgușanu
Foto: Linkedin

„Problema e dacă nu declari. (…) Urmează primele declarații, apoi se vine cu documente contabile și apoi pe marfa care e acolo. Poți aduce marfă de oriunde. Problema e dacă marfa intră la tine iar dacă le vinzi să ai contract, să ai intrări și ieșiri și să dai bonuri. Când vor veni acele documente, cineva care va fi nemulțumit va contesta sau nu va contesta, se va vedea. De aici încolo devine pură contabilitate”, a mai spus Sîrbu, în cadrul emisiunii lui Cristian Brancu de la Prima Tv. 

Adriana Bahmuțeanu: „Cred că Bianca și-a pierdut fanii” 

Adriana Bahmuțeanu este de părere că Bianca Drăgușanu și-a pierdut fanii, făcând referire și la afacerea cu rochii de seară a vedetei, despre care spune că nu este așa cum se spune. 

„Și Bianca a încercat cumva să păcălească publicul spunând că ea crează rochii, că sunt produsul ei și de aceea sunt foarte scumpe (…) Cred că Bianca și-a pierdut fanii cu această ocazie.

Adriana Bahmuțeanu a criticat-o și ea dur pe Bianca Drăgușanu

Nu cunoaștem toate amănuntele, cert este că escrocheria a fost devoalată. Problema e că nu cred că lumea o să o mai creadă pe Bianca, care afișează un statut cu venituri foarte ridicate, deși eu nu cred că posedă această imagine. Va trece și această moda și, ca să concluzionez, minciuna are întotdeauna picioare scurte”, a spus Bahmuțeanca în aceeași emisiune. 

Catinca Roman și Mihai Albu au pus-o la zid de Bianca Drăgușanu 

Nici Catina Roman și Mihai Albu nu au fost blânzi cu blondina. 

„E păcat să îți distrugi cariera și reputația pentru niște bani făcuți în modul acesta. Îmi pare rău că poate Bianca nu a realizat în ce se bagă, poate… Suntem în 2024 și lucrurile nu mai merg ca în anii 1990 și s-a terminat cu bișnița. Acum, neavând toate datele problemei, mă gândesc la diverse posibilități. Nu văd de ce ar face asta…”, s-a pronunțat și Catinca Roman cu privire la întâmplare. 

Mihai Albu a spus că probabil hainele au fost livrate prin firme de curierat, fără să fie emise facturi pentru sumele încasate prin ramburs

„E foarte greu pentru un atelier de creație – că la noi nu vorbim de fabrici, nu poți să câștigi o avere dintr-un atelier. Poate dintr-o fabrică. Noua ne-a plăcut să rămânem la nivelul de unicat, serie scurtă, nu e o afacere neapărat, ci o activitate din care câștigi rezonabil, dar nu să te îmbogățești. (…), a completat și creatorul Mihai Albu, care a mai spus că, cel mai probabil, bunurile au fost livrate prin firme de curierat cu ramburs, însă nu au avut facturi în spate, iar de aici explicația cu evaziunea fiscală. 

Ce spun internauții despre afacerea cu haine

Între timp, reacțiile internauților nu au întârziat nici ele să apară. Pe pagina de Instagram a Boutique-ului care vindea hainele din Turcia, o internaută a comentat imediat: „Bună ziua! Mai vindeți haine „personalizate” la turci?”, a scris cineva la una dintre postări. 

Foto: Captură Instagram / Facebook

„Pe plasticoasa asta am văzut-o cumpărând materiale de la Dragon și ea zicea că-s din Franța și Italia”, „Chiar v-ați așteptat să fie cu impozitele la zi?”, „Păi, numai idioții puteau să creadă că maimuța asta muncește”, sunt doar câteva dintre reacțiile la adresa Biancăi Drăgușanu. 

Acestea sunt însă doar opinii ale internauților. Poliția Economică va fi cea care va face lumină în acest caz și va proba dacă Bianca Drăgușanu făcea bișniță cu haine sau nu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre