Simona Ionescu / Redactor Șef

Bill Gates lasă pandemiile pe plan secund. Face o nouă investiție menită să interzică un produs consumat de toată lumea

Bill Gates lasă pandemiile pe plan secund. Face o nouă investiție menită să interzică un produs consumat de toată lumea
Potrivit unui studiu finanțat de Fundația Bill și Melinda Gates, consumul de alcool are mari riscuri mai ales pentru cei sub 40 de ani.

Alcoolul nu e indicat nici unei persoane, dar poate face ravagii la cei cu vârsta sub 40 de ani.

Bill Gates lasă pandemiile pe plan secund. Acum vrea să interzică alcoolul

Un studiu recent făcut cu banii dați de Fundația Bill și Melinda Gates, a relatat că alcoolul e extrem de periculos pentru persoanele cu vârsta sub 40 de ani. Iar cei care beau mai mult de două linguri cu vin pe zi sau două linguri și jumătate de bere își riscă sănătatea.

Potrivit informațiilor oferite de Fortune, această analiză face parte din studiul global Global Burden of Disease și a fost publicată în jurnalul medical The Lancet. Aici, cercetarea care a început în anul 1990, fiind folosite date din 204 țări și teritorii, a fost descris ca fiind „cel mai cuprinzător efort, de până acum, de a înțelege obstacolele medicale care se schimbă, la nivel global”.

Mici beneficii pentru persoanele de peste 40 de ani

Potrivit studiului, acum doi ani, un procent de 60% din oamenii care au consumat cantități periculoase de alcool aveau vârste cuprinse între 15 și 39 de ani. E vorba de persoanele care depășesc două linguri cu vin sau două linguri și jumătate de bere în fiecare zi. Pe de altă parte însă, se pare că alcoolul ar avea mici beneficii pentru persoanele de peste 40 de ani, dar care nu au nici un fel de probleme de sănătate și care consumă o cantitate mică.

E vorba de reducerea riscului de boli cardiovasculare, infarct și diabet. Ce înseamnă cantitate mică? Potrivit studiului, „cantitatea redusă” de alcool, este un pahar de 100 de mililitri de vin roșu. „Mesajul nostru e simplu. Tinerii nu trebuie să bea. Dar oamenii mai în vârstă ar putea vedea beneficii de pe urma unor cantități mici de alcool,” a declarat dr. Emmanuela Gakidou, profesor în cadrul Universității din Washington.

Sursă foto: instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre