Simona Ionescu / Redactor Șef

Bob Dylan este acuzat de pedofilie. Victima avea 12 ani

Bob Dylan este acuzat de pedofilie. Victima avea 12 ani
„Păcatele tinereții” au efecte și la bătrânețe. Cine s-ar fi gândit că la zeci de ani distanță pot fi lansate acuzații grave. E vizat unul din cei mai mari artiști, care și-a pus amprenta puternic asupra muzicii mondiale.

Bob Dylan este acuzat de pedofilie. Artistul a fost dat în judecată pentru „abuz abuz sexual asupra unei fetițe de 12 ani, abuz petrecut în 1965”. Actualmente, victima în vârsta de 65 de ani, susține Dylan a abuzat-o în acea perioadă. Și că s-a folosit de alcool și droguri pentru acest demers. Faptele s-ar fi petrecut în apartamentul său din hotelul Chelsea.

Cântărețul Bob Dylan a abuzat o fetiță de 12 ani săptămâni întregi. I-a administrat droguri și alcool și a profitat de ea în mod repetat, potrivit unui proces aflat pe rol la Curtea Supremă din Manhattan, informează Daily Mail.

Bob Dylan este acuzat de pedofilie

Femeia acum în vârstă de 65 de ani, din Greenwich, Connecticut, spune că totul a avut loc în 1965. Ea a înregistrat o plângere de 13 pagini, vineri la ora 21.31, cu mai puțin de trei ore înainte de termenul limită din New York pentru procesele de abuz sexual petrecute în trecut, asupra copiilor.

Dylan, acum în vârstă de 81 de ani, ar fi avut 23 de ani atunci. El ar fi amenințat-o pe fată cu violențe fizice și a lăsat-o „afectată psihologic până în prezent”, se susține în rechizitoriu. Purtătorul de cuvânt al solistului a declarat: „Această afirmație în este neadevărată și va fi combătută cu fermitate”.

Orori descrise amănunțit în plângerea penală

Identificată doar cu  inițialele J.C., femeia susține că unele dintre incidentele invocate au avut loc la apartamentul cântărețului din hotelul Chelsea. „Bob Dylan, pe o perioadă de șase săptămâni, între aprilie și mai 1965, s-a împrietenit și a stabilit o legătură emoțională cu reclamanta”, se afirmă în rechizitoriu. El „și-a exploatat statutul de vedetă” pentru a-i oferi lui J.C. „alcool și droguri și pentru a o abuza sexual de mai multe ori”.

În prezent reclamanta caută să obțină daune compensatorii, punitive și exemplare pe baza leziunilor fizice și emoționale din timpul petrecut alături de cântăreț. Efectele presupusului abuz „sunt de natură permanentă și durabilă și au produs reclamantei, incapacitatea pentru activitățile sale obișnuite.”, se mai arată în proces. Luni, avocatul care o reprezintă pe J.C., Daniel Isaacs a declarat că „plângerea vorbește de la sine”.

Cariera de 60 de ani pe care a parcurs-o Bob Dylan i-a adus acestuia 10 premii Grammy și un premiu Nobel pentru literatură, acordat în 2016.

11.000 de procese au fost intentate în doi ani de copii abuzați în trecut

Procesul a pornit cu câteva ore înainte ca dispoziția cu privire la procesele de abuz sexual petrecute în trecut, asupra copiilor, să ajungă la termenul limită.

Din august 2019 până în momentul acela, victimele abuzurilor sexuale asupra copiilor ar fi putut aduce în instanță reclamații vechi. Aproape 11.000 de procese au fost intentate în perioada de doi ani, potrivit Biroului de Administrație al Curții din New York. Cea mai mare parte a proceselor, 2.606, au fost depuse în Manhattan, urmat de Brooklyn cu 1.620.

În plus, patru dintre eparhiile romano-catolice ale statului au solicitat falimentul parțial ca urmare a litigiilor declanșate de Legea privind victimele minore supuse abuzului în trecut, relatează Associated Press.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre