Simona Ionescu / Redactor Șef

Breaking news. Alina Bica, arest la domiciliu până la extrădare

Breaking news. Alina Bica, arest la domiciliu până la extrădare
Alina Bica, fosta şefă DIICOT va rămâne în arest la domiciliu în Italia, până ce va fi extrădată în România unde are de ispăşit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare. Ea a fost prinsă vineri seară de autorităţile italiene. 

Alina Bica a fost dată în urmărire la sfârşitul lunii noiembrie 2019, după ce a pierdut apelul la  instanţa supremă. Astfel, ea va avea de executat patru ani de închisoare pentru fapte de corupţie. Bica a fost trimisă în judecată în mai multe dosare, însă a plecat din țară în 2018, înainte de finalizarea acestora.

Ea a fost condamnată pentru favorizarea făptuitorului, în contextul în care fosta șefă a DIICOT ridicat sechestrul asigurator asupra acţiunilor lui Adriean Videanu, dispus în dosarul Romgaz-Interagro.


Ungurii se pregătesc să închidă granița. Iată noile restricții impuse

Jennifer Lopez și Maluma, la momentul ”Surprize, surprize”


„Cei 2 urmăriţi internaţional (n.r. Alina Bica a fost descoperită de autoritățile italiene împreună cu omul de afaceri Ioan Bene) sunt în custodia autorităţilor din Italia, urmând a fi prezentaţi unei instanţe pentru a dispune asupra executării Mandatelor Europene de Arestare şi asupra predării către România”, a anunţat Poliţia Română vineri seară.

Judecătorii din Italia au decis, luni, ca Alina Bica să rămână în arest la domiciliu până la extrădarea în România. Surse apropiate anchetei au declarat pentru Monitorul Justiției că Bica va aștepta, în arest la domiciliu, extrădarea în România.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre