Simona Ionescu / Redactor Șef

Câine de terapie, împușcat din greșeală de poliție. Statul plătește 35.000$ despăgubiri

Câine de terapie, împușcat din greșeală de poliție. Statul plătește 35.000$ despăgubiri
Câine de terapie împușcat din greșeală de poliție. Statul este obligat să plătească daune de 35.000$ către proprietar.

Un caz a șocat opinia publică. Un labrador a fost împușcat de forțele de ordine în Flit, statul american Michigan în octombrie 2017. Poliția a spus că a făcut o greșeală. Câine de terapie, împușcat din greșeală de poliție.

Kristen Wells din Flint, Michigan, a trecut printr-o situație traumatizantă în dimineața zilei de 1 octombrie 2017. Ea și cătelușa ei labrador, Bailey, locuiau într-un centru pentru veterani. Acolo Baileyn în vârstă de 2 ani, se antrena să devină câine de terapie. Un glonț tras aiurea avea să producă o adevărată tragedie. 

Câine de terapie împușcat din greșeală de Poliție. Bailey și-a salvat stăpâna de la moarte 

Câine de terapie împușcat din greșeală de poliție.
Kristen Wells, stăpâna lui Bailey

În acea dimineață, poliția primise o plângere de la vecini cum că cineva se află pe proprietate. Polițistul venit la fața locului pentru a investiga avea arma scoasă în timp ce avansa cu o lanternă în curtea comună cu casa lui Wells. Bailey și Wells se aflau în curte în acel moment. Când a văzut lanterna, câinele a alergat spre lumină pentru a-și proteja stăpâna. Polițistul a tras spre Bailey, fără să vadă cine e. 

Ulterior, Wells a declarat că polițistul nu și-a anunțat prezența și nu și-a spus numele, așa cum ar fi trebuit. Cățelul Bailey a murit patru zile mai târziu, lăsându-și stăpâna cu facturi medicale în valoare de 19.000 de dolari.

Statul plătește 35.000$ despăgubiri

La trei ani de la incident, orasul Flint din Michigan trebuie să-i plăteasca lui Wells despăgubiri în valoare de 35.000$, în cadrul procesului intentat de femeie.

”Bailey era calmă, bine dresată și nu a acuzat comportament violent în nicio situație. Labradorii sunt în general deștepți, deloc agresivi și prietenoși, iar Bailey nu era o excepție”, scria în declarația de la proces. 

”Bailey a încasat glonțul în locul meu, fără să ezite. Glonțul era îndreptat în direcția mea”, a declarat Kristen Wells, stăpâna câinelui. Statul a dat câstig de cauză victimei.

”În acest caz, în opinia noastră, nu exista niciun risc pentru ofițer „, a declarat Rasor (avocata lui Wells) pentru Mlive.com.  ”Acesta a fost un animal de terapie. A fost ca și cum ai pierde un membru al familiei”, a încheiat aceasta. 

Sursa foto: dailymail.com

Cu cine se giugiulește Anamaria Prodan în America

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre