Simona Ionescu / Redactor Șef

Călin Popescu Tăriceanu vrea să fie primar general al Capitalei. Va candida din nou

Călin Popescu Tăriceanu vrea să fie primar general al Capitalei. Va candida din nou
Călin Popescu Tăriceanu a anunțat astăzi, 6 august, că va candida la Primăria Capitalei. Înțelegerea cu PSD a picat, iar ALDE își pune candidați și la sectoare.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu va candida la Primăria Capitalei, a anunțat politicianul. Anunțul a fost făcut la ora 12.00, la sediul ALDE din Kiseleff. De asemenea, ALDE își va pune candidați la toate primăriile de sector.

Călin Popescu Tăriceanu vrea să fie primar general al Capitalei

Politicianul cu state vechi de 30 de ani, Călin Popescu Tăriceanu (68 de ani), candidează din nou. A anunțat astăzi, 6 august, că va candida la Primăria Capitalei. Înțelegerea cu PSD a picat, iar ALDE își pune candidați și la sectoare.

Obiectivul principal urmărit de Călin Popescu Tăriceanu este să crească scorul partidului în București, acolo unde ALDE dispune de un bazin electoral mai ridicat decât media națională.

Candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la Primăria Generală a Capitalei a fost decisă joi, de membrii Biroului Politic al formațiunii, cu unanimitate de voturi.

Este de așteptat ca Tăriceanu să rupă din voturile unor liberali cărora nu le convine alianța pe care Ludovic Orban a făcut-o cu USR-PLUS, dar și din electoratul PSD, care o susține pe  Gabriela Firea, scrie evz.ro.

Decizia vine după ce negocierile cu PSD s-au blocat. Surse din partid au declarat că partidul condus de Tăriceanu va avea liste separate la Consiliul General și pentru consiliile locale.

Rămâne de văzut dacă blocajul dintre PSD și ALDE din București va afecta politica de alianțe din teritoriu, acolo unde deja în multe dintre județe ALDE și PSD au anunțat că vor susține candidați comuni, mai scrie evz.ro.

Social Democrații au decis la ultima ședință a conducerii ca la București PSD să se alieze cu ALDE și PPUSL. Neînțelegerile se pare că au plecat de la relația tensionată dintre ALDE și PPUSL.

Cine și-a anunțat până acum candidatura pentru Primăria București: Gabriela Firea, Nicușor Dan, Ioan Sîrbu, Traian Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu, Ilan Laufer, Alex Coita.

Călin Popescu Tăriceanu, în politică de 30 de ani

Călin Popescu Tăriceanu a fost, în 1990, fondator al Partidului Național Liberal, îndeplinind în același an funcția de secretar executiv. În prima legislatură după Revoluția din decembrie 1989, a fost deputat, apoi a fost senator, ministru, prim-ministru, președintele Senatului. În 2014, a candidat la Președinția României, dar a obținut doar 5,36% din voturi.

Călin Popescu Tăriceanu a fost căsătorit de cinci ori și are trei copii.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre