Simona Ionescu / Redactor Șef

Camelia Smicală își primește copiii înapoi. Au trecut cinci ani…

Camelia Smicală își primește copiii înapoi. Au trecut cinci ani…
Medicul român Camelia Smicală își va primi cei doi copii înapoi, anunțul fiind făcut zilele trecute, chiar de aceasta. În final autoritățile finlandeze au concluzionat că mama le voia doar binele. Dar au trecut ani.

Într-o declarație surpriză, pe o rețea socială, Camelia Smicală a anunțatcă reprezentanți ai serviciilor sociale finlandeze au vizitat-o și „au demarat procedurile pentru reîntoarcerea copiilor acasă”.

„Avem vești bune: Socialul a fost azi în vizită la noi acasă și au demarat procedurile pentru reîntoarcerea copiilor acasă. Au fost extrem de amabili și prietenoși. Ceva s-a întâmplat. Slavă Domnului! Doamne ajută! Vă iubim pe toți”, a scris ea pe Facebook.

Povestea Cameliei Smicală, medic originar din Piatra-Neamț, stabilit în Finlanda după căsătorie, a ajuns în atenția presei internaționale în 2015, când aceasta a amenințat că pleacă de acasă împreună cu cei doi copii ai săi, în urma abuzurilor soțului său finlandez. Bărbatul a anunțat autoritățile, care au descins în forță în locuința lor și i-au luat copiii.

Cinci ani, copiii au trăit separat

De atunci, au existat numeroase demersuri, inclusiv la nivel parlamentar și guvernamental pentru rezolvarea situației. Niciuna nu a avut însă, succes. Inclusiv în România au existat numeroase proteste împotriva autorităților finlandeze, pentru a se obține returnarea copiilor la mama lor.

Timp de cinci ani, copiii româncei au trăit separați unul de celălalt și de părinți. Asta în ciuda faptului că și-au exprimat dorința de a se întoarce la acasă, la mama lor.

Soțul finlandez a vrut să  o omoare

Într-o mărturie pentru Tribuna.us, Camelia Smicală susține că a fost abuzată în repetate rânduri de soțul ei străin. „P.J. (tatăl) a încercat să ne omoare de trei ori în timpul căsătoriei: 2006, 2007 și 2010. Poliția nu a investigat niciodată violența împotriva copiilor, nici tentativele de crimă – doar a acoperit totul. Pentru poliția finlandeză ștrangularea reprezintă o „agresiune minoră”, deși în certificatul medico-legal este scris că ”ștrangularea este întotdeauna o agresiune gravă și poate provoca moartea”.

Instanța nici măcar nu a acordat un ordin de restricție, iar adăpostul pentru persoane agresate unde am fost duși în 2007 ne-a putut proteja de violență doar temporar”. Cei doi soți au divorțat în 2011, însă, conform femeii, șicanele din partea fostului consort au continuat, ajungându-se, în 2015, la episodul binecunoscut.

Sursa foto: Facebook

O nouă rundă în meciul Gigi Becali – Anamaria Prodan. Ce vrea să facă impresara cu fotbaliștii e incredibil

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre