Simona Ionescu / Redactor Șef

Camilla, Regina Consoartă, pune piciorul în prag. Renunță la o tradiție de secole de la Palatul Buckingham

Camilla, Regina Consoartă, pune piciorul în prag. Renunță la o tradiție de secole de la Palatul Buckingham
Chiar dacă regretata Elisabeta a ținut enorm ca tradiția să fie păstrată, Camilla a spus stop. Oare ce vor spune supușii?

Camilla renunță la „ladies-in-waiting”, adică femeile care încă din Evul Mediu au avut rolul de însoțitor, consilier și secretar al Reginei.

Camilla, Regina Consoartă, pune piciorul în prag. Renunță la o tradiție de secole de la Palatul Buckingham

S-a mai încheiat o etapă în Casa Regală a Marii Britanii. Soția regelui Charles nu mai vrea să aibă doamne însoțitoare. Așa că a decis să le înlocuiască cu șase asistenți. Aceștia se vor numi „însoțitori ai Reginei”.

„Doamne ale gospodăriei”

E adevărat că fostele doamne care au stat permanent lângă Regina Elisabeta a II-a n-au fost aruncate pe stradă. Acestea au rămas la Buckingham, dar acum sunt doar… „doamne ale gospodăriei”. Potrivit unui purtător de cuvânt al Palatului, aceste femei vor „continua să îl ajute pe Majestatea Sa să găzduiască evenimente formale la Palatul Buckingham”.

Doamnele de serviciu au servit-o cu multă dragoste pe regina Elisabeta, dar și pe sora Suveranei, prințesa Margaret, în toate îndatoririle oficiale și turneele din străinătate. Din păcate însă, Camilla a făcut prima schimbare și a hotărât ca alături de ea să fie alte femei denumite „Însoțitorii Reginei” sau „Companionii Reginei”.

Cine sunt femeile care vor fi lângă Camilla

Conform DailyMail, femeile care vor sta lângă Camilla fac parte din cercul restrâns al lui Charles și Camillei, fiind prieteni loiali ai actualului rege și ai soției sale. O parte din noile însoțitoare ale Reginei vor apărea în public, marți, la o recepție la Palatul Buckingham, la un eveniment caritabil.

„Rolul însoțitorului reginei va fi acela de a sprijini regina consoartă în unele dintre îndatoririle sale cheie oficiale și de stat”, a mărturisit un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham. Cât privește remunerația acestora, sursele spun că doamnele care vor alături de Camilla, nu vor primi un salariu. Dar cheltuielile lor vor fi acoperite.

Care sunt primele însoțitoare

Surse apropiate regelui și reginei spun că printre doamnele însoțitoare se numără și baroneasa Chisholm, fost biciuitor al Partidului Conservator. Dar și purtător de cuvânt al Biroului Cabinetului în Camera Lorzilor. De asemenea, Regina l-a numit pe maiorul Ollie Plunket în funcția de ecvestru, care acționează ca asistent personal.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre