Simona Ionescu / Redactor Șef

Când cade prima ninsoare din primăvara aceasta în București. Vremea a luat-o razna!

Când cade prima ninsoare din primăvara aceasta în București. Vremea a luat-o razna!
Vremea schimbă foaia și primăvara se lasă mult așteptată. Mai mult, bucureștenii vor avea parte și de ninsoare.

Martie a debutat cu temperaturi ridicate, dar din nefericire, vremea rea nu ne lasă. Vin ninsorile în București.

Vremea urâtă nu vrea să plece, iar în următoarele săptămâni bucureștenii vor trebui să-și scoată din nou din șifonier hainele groase, pentru că se anunță ninsori. Meteorologii au anunțat schimbări mari, temperaturile schimbându-se de la o zi la alta.

Temperaturi de zero grade în București și ninsoare

În martie, vom avea parte de temperaturi ridicate, care vor ajunge chiar și la valoarea de 19 grade Celsius, dar perioada ce va urma vor veni ploile în toată țara. Pe data de 26 martie se anunță zăpadă și în București, iar temperaturile vor fi cuprinse între 0-9 grade Celsius. Va fi frig și în jumătatea de est a României, când meteorologii spun că temperaturile vor fi cuprinse între 2-7 grade Celsius.

Cei mai norocoși fi locuitorii din vestul țării, unde temperaturile vor atinge și 18 grade Celsius. Ploi vor fi și în Moldova și Dobrogea, iar la munte la altitudini mari va fi lapoviță și ninsoare.

Va fi cald și în aprilie și în mai

Vremea își face de cap

„De la mijlocul acestei săptămâni ne așteptăm la o răcire treptată. Va începe din nord-estul teritoriului, în nordul Moldovei, se va extinde în toată Moldova, în Dobrogea și Muntenia. Temperaturile maxime se vor situa în jumătatea de est a teritoriului, undeva între 2,3 și cel mult 5,6,7 grade Celsius. În timp ce, în restul regiunilor va fi destul de cald, temperaturi de peste 10 grade Celsius”, a declarat Alina Şerban, meteorolog ANM, potrivit evz.ro.

Ce ne așteaptă în aprilie și mai

Aprilie 2024 vine cu vreme frumoasă și temperaturi care vor putea atinge chiar și 22 de grade Celsius. Dar la primele zile ale lunii și la finalul lui aprilie vor fi precipitații. Va fi bine și în luna mai, când temperaturile vor fi până la 26 de grade Celsius, iar minimele nu vor mai coborî sub 6 grade Celsius, iar ploile vor fi puține.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre