Simona Ionescu / Redactor Șef

Când rolurile se schimbă acasă și pe scenă. Cum o  răsfață fiica pe Maia Morgenstern

Când rolurile se schimbă acasă și pe scenă. Cum o  răsfață fiica pe Maia Morgenstern
Renumita actriță Maia Morgenstern este o femeie împlinită. Fiica sa îi calcă pe urme și a bifat primul mare reușită din viață.

Fiica sa a făcut-o cea mai fericită femeie din lume. Maia Morgenstern e mândră de ea și se simte bine când e răsfățată.

Când rolurile se schimbă acasă și pe scenă. Cum o  răsfață fiica pe Maia Morgenstern

Cabiria, fiica Maiei Morgenstern a terminat Facultatea de Teatru. Și nu oricum, ci cu 10 pe linie. Faimoasa actriță nu a rezistat și a făcut o scurte povestire pe care a postat-o pe rețelele de socializare, spre marea satisfacție a celor care o iubesc. Tot acolo, Maia a explicat și cu ce feluri de mâncare o răsfață fiica sa.

„Mi-e foame de dragostea ei, a copilului meu. Mi-e sete de grijă. Grija ei pentru mine”

„Mulțumesc. Mulțumesc, fetița mea. Mulțumesc, copilul meu. Cabiria Morgenstern mi-a făcut de mâncare. O strachină. Un blid. Un bol. O caserolă cu mâncare. O gură. E bun? Nu știu, mi-e foame. Mi-e foame de dragostea ei, a copilului meu. Mi-e sete de grijă. Grija ei pentru mine. De grija mea pentru ea, mi-e sete, mi-e dor. (oare aici nu trebuia să pun virgula?!)

Acum a terminat și studiile. O parte, o etapă. Mi-a trimis și nota, s-o vad cu ochii mei. 10. Și să mă liniștesc. Și să mă bucur. Daaa, știam, știam, știam. Da, cred că meriți, da’ tot eram îngrijorată: cum e? ce e? Ei? Hai, potolește-te, îmi zic. Nu pot: mi-e foame, mi-e sete. Vreau sa știu. Vreau să te țin în brațe.

Ore întregi să mă plimb cu tine în brațe, să umblu cu tine atârnată de mine, peste tot pe unde merg. Să-ți cânt cântece, să-ți inventez povești. Mi-e dor să nu-mi fie greu pentru nimic. În lume. Tu ai venit la mine pe când era greu și nu era la modă. „Te-ai gândit bine ce faci? E o rușine! O să fie un dezastru! Tu ca tu, dar la copil te-ai gândit?!? O să…o sa vezi tu! Inconștientă ce ești și egoistă!”

Am auzit asta nu de puține ori: pentru binele tău îți zic! Tata m-a încurajat. Dusea mi-a spus: Lasă copilul, Lasă copilul. Lasă-l. O sa fie un copil fericit și puternic. Ție o să-ți greu și o sa plângi de multe ori. Și o să te întrebi dacă ai făcut bine. De multe ori. Și apoi o să bei un pahar cu apă și o sa mănânci un blid, o strachină, un bol, o gură.. Și o să-și amintească cineva de tine. Poate…

– Bine,  Dusea, Bine! Dar voi fi o mamă singură! Mi-e frică! Dusea:  – O mamă singură, da. Poate. Un om singur…niciodată. Poveste pentru draga mea Prietenă. Doamna doctor Anca Ciubotaru”, a povestit Maia Morgenstern, plină de emoții.

„În ea am văzut ceva ce vezi rar la un copil”

Cuvinte deosebite a avut pentru Cabiria și renumita regizoare de teatru Chris Simion Mercurian. „Cabiria Morgenstern a luat licența (facultatea de actorie) cu 10. 10 pe linie. Da! 10 curat. Nu mi-am pus niciodată problema notei pentru că în ea am văzut ceva ce vezi rar la un copil. Harul. Dincolo de muncă, talent, exigență, căutări, revelații….HARUL.

Avea 7-8 ani, venea cu mama ei (Maia Morgenstern) la repetiții la “Și caii se împușcă, nu-i așa?”, în Lăptăria Enache. Și stătea cu noi ore întregi fără să se plictisească, fără să ne deranjeze. Ne urmărea. Ore întregi. Săptămâni. M-am legat de ea de-atunci într-un fel unic, special.

Și am avut mereu sentimentul că e sora mea mai mică, sora pe care nu am avut/o și care mi-a fost dăruită. Apoi am lucrat spectacole împreună (Dybuk, Maitreyi, Cu ce va servesc?). Am făcut câteva ediții Undercloud, punem cărămizi la Grivița 53 și ne ținem sufletele aproape. Când am trecut prin diagnosticul de cancer în 2018 am sunat-o și i-am spus ceva ce simțeam de…mult.

Nu mai era timp de amânat (pentru că nu știam cum se va termina) așa că am făcut cu my sis un legământ. E unul dintre actorii tineri care mă bucură și în care văd un sens, în care am încredere și cu care am poftă să lucrez. Și încă ceva…poate esențial…o admir ca om! Bravo, fetiță! Mă bucur că mi-ai dat ocazia să spun și în public ce cred despre tine”, au fost cuvintele renumitei regizoare.

Sursă foto: Instagram, Tvmania

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre