O recunoașteți? Este eleva care a devenit o legendă vie a muzicii românești

O recunoașteți? Este eleva care a devenit o legendă vie a muzicii românești
Este una dintre cele mai îndrăgite artiste de la noi. A fost remarcată la 15 ani și, de atunci, a primit zeci de premii și distincții. A scos 230 de albume, a jucat în teatru și film. Fetița cu codițe și ochi albaștri a devenit o legendă vie a muzicii românești.

Era elevă (1958) când a urcat prima dată pe o scenă, la un eveniment care a avut loc la Casa de Cultură Griviţa Roşie. La scurt timp, revista Flacăra condusă de poetul Adrian Păunescu a publicat fotografia elevei talentate pe copertă. De atunci, a fost copertă de 62 de ori.

Margareta Pâslaru nu a avut o copilărie ușoară. A fost marcată de lipsurile materiale, de divorțul părinților și de moartea tatălui ei

O recunoașteți? Este eleva care a devenit o legendă vie a muzicii românești

Margareta Pâslaru împlinește 78 de ani, pe 9 iulie, în aceeași zi cu alte nume mari din muzică, Angela Similea, Mirabela Dauer, Daniel Iordăchioae.

Puteți întreba pe orice a ascultat-o și vă va spune că este la fel de frumoasă și grațioasă ca acum peste 60 de ani. Sigur, părul a încărunțit, dar o recunoști imediat după ochii superbi, zâmbetul poznaș și alunița de sub ochi.

Era elevă la liceu când a început să urce pe scenă. Era atât de deosebită, de talentată și cu un timbru unic, încât spectatorii erau disperați să afle cine este. A apărut pe prima copertă la doar 17 ani. În 1960, chipul ei frumos era pe copertă.

”Prima copertă a elevei Margareta Pâslaru. La sediul studioului bucureștean de televiziune sosesc mereu scrisori prin care numeroși telespectatori întreabă «cine este Margareta Pâslaru?». Este, în primul rând, elevă în clasa a IX-a a unei școli medii mixte din Capitală și învață bine. Este, în al doilea rând, câștigătoarea premiului I la concursul vocal pentru artiștii amatori ai caselor de cultură ale tineretului din București. Este, în al treilea rând, o talentată interpretă de muzică ușoară la «micul ecran». Dovada, teancurile de scrisori mai sus pomenite”, scria revista Flacăra, condusă de poetul Adrian Păunescu.

Margareta Pâslaru a apărut pe prima copertă la doar 17 ani. În 1960, chipul ei frumos era pe copertă.
Margareta Pâslaru împlinește 78 de ani, pe 9 iulie

Margareta Pâslaru a fugit din țară

Margareta Pâslaru nu a avut o copilărie ușoară. A fost marcată de lipsurile materiale, de divorțul părinților și de moartea tatălui ei. A fost descoperită de Ileana Pop, care realiza transmisii TV de la Casa de Cultură. În acea perioadă, Margareta Pâslaru a obţinut Premiul I pe Capitală, la Festivalul artiştilor amatori.

A devenit foarte repede o favorită a publicului. A fost și actriță de teatru și film. Nu exista emisiune de divertisment să nu fie invitată și nici Revelion fără marea noastră artistă.

Când era în vârful carierei, Margareta Pâslaru a fugit din țară! În anul 1983, a venit această veste de neînțeles. Artista era căsătorită cu un sportiv de performanță (talere), Gheorghe Sencovici, fiul unui important demnitar comunist. Aveau o fiică micuță, Ana Maria. Plecarea vedetei în America, a fost o mare pierdere pentru muzica românească.

Era o mare vedetă și iubită artistă, o cântăreață de top și actriță de film. Foarte repede au apărut legende năucitoare. Fiica ei ar fi fost ba surdă, ba mută, ba oarbă, ba autistă. De aceea ar fi plecat artista noastră, să își vindece fiica. Erau, de fapt, legende create pentru a acoperi comentariile despre faptul că fiul unui om important în suita lui Ceaușescu a plecat din țara unde totul era frumos și bine.

În realitate, Ana Maria Sencovici (40 de ani) este o femeie frumoasă, deșteaptă și nu are beteșuguri.


Știați? Margareta Pâslaru a debutat la 15 ani. Este de 62 de ani pe scenă

Margareta Pâslaru, Angela Similea și Mirabela Dauer, legate pe viață. Uite de ce!

Recomandarile noastre