Simona Ionescu / Redactor Șef

Cântăreața Nico, pe aceeași scenă cu Mircea Geoană. România a sărbătorit 20 ani de NATO la Washington

Cântăreața Nico, pe aceeași scenă cu Mircea Geoană. România a sărbătorit 20 ani de NATO la Washington
România a împlinit 20 de ani de la aderarea la NATO, iar cu această ocazie, un concert extraordinar a avut loc la Washington. Cântăreața Nico a fost printre numele care au cântat pe scenă, la evenimentul care l-a avut ca invitat special pe secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

România a sărbătorit anul acesta 20 de ani de la aderarea la NATO. Pentru a marca ocazia, la Washington a avut loc un concert extraordinar la Andrew W. Mellon Auditorium, chiar în sala în care s-a semnat Tratatul prin care a luat fiinţă NATO cu 75 de ani în urmă. Cântăreața Nico s-a numărat printre artiștii care au avut onoarea să cânte pe scenă, acolo unde a urcat și Mircea Geoană, în calitate de invitat special. 

Mircea Geoană a fost invitat special la Andrew W. Mellon Auditorium din Washington
Sursa foto: Facebook

Concertul, intitulat „Faith, Freedom and Friendship. Celebrating 20 years of Romania’s NATO membership”, a avut loc sâmbătă, 20 aprilie, fiind organizat în parteneriat de Ambasada României în Statele Unite ale Americii şi Asociaţia „Procred Music”.

Cântăreața Nico, invitată la Washington 

Printre cei care au urcat pe scena de la Andrew W. Mellon Auditorium s-a numărat și cântăreața Nico Matei, care a concertat pentru a doua oară la Washington, după cum chiar ea a mărturisit, într-o postare pe contul ei de pe rețeaua de socializare Facebook. 

Nico a fost unul dintre artiștii invitați să cânte pe scena Andrew W. Mellon Auditorium
Foto: Facebook

„Onorată să fiu invitată de Procred Music pentru a doua oară la Washington, unde am cântat acompaniată de Orchestra Națională a Filarmonicii din Washington, de data aceasta în cadrul concertului “Faith, Freedom, Friendship”. Mulțumesc tuturor pentru mesajele transmise, mi-au umplut sufletul de bucurie!”, a transmis Nico, alături de câteva fotografii realizate la Washington. 

Reprezentanți din Congresul SUA și Pentagon, prezenți la eveniment 

La eveniment  au fost prezente sute de persoane printre care reprezentanți ai Congresului SUA, ai Departamentului de Stat, ai Pentagonului, membri ai corpului diplomatic acreditați la Washington, reprezentanți ai bisericilor românești de toate confesiunile din America, ai mediului asociativ, precum și numeroase personalități americane și româno-americane. 

Mircea Geoană a fost prezent în calitate de Secretar General Adjunct al NATO
Sursa foto: Facebook

A participat și Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO, unul dintre promotorii aderării României la Alianța Nord-Atlantică în urmă cu 20 de ani. De asemenea, printre cei prezenți s-a numărat și Andrei Muraru, ambasadorul României la Washington. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre