50.000 de yeni, adică aproximativ 325 de dolari, plătesc cei cu dare de mână pentru o singură căpșună roșie Bijin-hime. Denumită după cuvântul japonez pentru prințesă frumoasă, este una dintre cele mai scumpe varietăți de fructe din lume. Cine este singurul fermier care le cultivă.
Are un parfum asemănător cu cel de trandafir
Cunoscută pentru parfumul său dulce asemănător cu cel de trandafir, fiecare căpșună Bijin-hime are aproximativ dimensiunea unei mingi de baseball. În plus, spre deosebire de unele căpșuni care se estompează într-o nuanță de alb în centru, Bijin-hime își păstrează nuanța roșie strălucitoare pe tot parcursul fructului.
Boabele sunt, de asemenea, renumite pentru textura lor consistentă și fermă, care lasă loc unei pulpe moi, plină de suc siropos. Poate cel mai important însă este aroma excepțională a boabelor.
Au o dulceață fără egal
Mai mult, Bijin-hime au o dulceață fără egal. De exemplu, scara Brix (indicatorul folosit pentru a măsura conținutul de zahăr al unui fruct) se situează în jurul valorii de 7 pentru o căpșună medie din America. Un Bijin-hime, însă, are un Brix de 13, ceea ce îi conferă o dulceață îmbietoare distinctă, diferită de orice alt soi.
Căpșunile Bijin-hime au fost inventate de un fermier japonez
Peste 300 de soiuri de fructe de pădure sunt cultivate în această țară de fermieri, în sere atent controlate, pentru a avea arome și culori distincte. Mikio Okuda, din Gifu, este un astfel de cultivator experimentat de căpșuni, care a început să încrucișeze diferite tipuri în sera sa din Hashima.
După 15 ani de experimente și de supraveghere a solului și a temperaturii aerului, Okuda a cultivat în cele din urmă primul Bijin-hime care a fost constant în fiecare an în ceea ce privește gustul, textura și aspectul.
Okuda acoperă plantele cu paie de orez
Okuda este singurul producător mondial de fructe de pădure Bijin-hime și nu a dezvăluit niciodată prea multe despre ce soiuri au fost încrucișate sau despre procesul folosit pentru a cultiva fructele. Okuda își acoperă plantele cu paie de orez pentru un control mai bun asupra prețioaselor fructe de pădure pe măsură ce acestea cresc.
Dar și pentru a permite albinelor adăpostite în aceeași seră să polenizeze plantele. Fructele suculente sunt apoi lăsate să se coacă într-un ritm lent în timpul iernii și, când sunt gata, Okuda se uită la petalele florilor pentru a distinge Bijin-hime de alte căpșuni care cresc în fermele sale.
În timp ce florile obișnuite de căpșuni au șase petale, Bijin-hime vor avea opt sau nouă. Fructele sunt apoi ambalate și expediate către cei mai mari ofertanți din lume. Okuda cultivă doar 500 de astfel de fructe în fiecare an.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook