În 2016, Jamala a fost marea câștigătoare a Eurovision. Acum, artista trece prin momente cumplite.
Care au fost ultimele cuvinte pe care Jamala, câștigătoarea Eurovision, le-a auzit de la soțul ei. Ea a fugit cu copiii din Ucraina
De când Vladimir Putin a invadat Ucraina, viața tuturor e dată peste cap. Dacă până nu demult Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016 trăia liniștită alături de familia ei, azi a ajuns refugiată. Femeia n-a avut încotro și a trebuit să-și ia copiii și să caute adăpost în afara țării.
Artista spune că nu va uita niciodată data de 24 februarie, când soțul a trezit-o și i-a spus că Ucraina este atacată. De atunci, totul s-a transformat într-un coșmar. Pentru început s-a refugiat cu copiii într-un adăpost din Kiev, apoi a reușit să ajungă în Turcia.
„Pe 24 februarie, soţul meu m-a trezit şi mi-a spus că a început războiul, iar Rusia ne-a atacat. În acel moment, am fost şocată. M-am simţit ca într-un coşmar”, a afirmat Jamala într-un intervi acordat de la Istanbul agenției de presă Reuters.
Le-a cântat copiilor tot drumul până în Turcia ca să nu se sperie
Drumul din Ucraina până în Turcia a fost foarte greu. Și pentru că micuții erau speriați, vedeta le-a cântat pentru a încerca să-i liniștească. „Eram în maşină şi am auzit un zgomot bzzzz. Am văzut (o rachetă) în faţa noastră”, a declarat ea, adăugând că nu a ştiut dacă să meargă mai departe sau să întoarcă. Eram pierdută, dar trebuia să merg înainte. A fost înfricoşător, s-a destăinuit bruneta.
„Nu este doar un război ucrainean, este un război împotriva valorilor europene”
Puțini sunt cei care știu că rudele cântăreței sunt din Crimeea și au fost victime ale deportărilor din 1944. Motiv pentru care, aceasta i-a rugat pe cei din Europa să ajute Ucraina.
„Nu este doar un război ucrainean, este un război împotriva valorilor europene”, a subliniat ea, adăugând că crede că suntem „cu toţii în aceeaşi barcă”. Același mesaj le-a transmis și la Berlin, la începutul acestei luni când Jamala a cântat piesa din 2016, în sprijinul armatei ucrainiene.
Sursă foto: instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook