Look-ul ei a fost întotdeauna fără cusur, iar hainele purtate de regina Elisabeta sunt realizate din cele mai scumpe materiale.
Care sunt secretele din spatele hainelor reginei
Regina Elisabeta a II-a nu este recunoscută doar ca monarhul cu cea mai lungă domnie, ci și femeia care nu a făcut niciodată rabat de la eleganță și bun gust. Garderoba sa este cu adevărat impresionantă, iar regina strălucește la orice eveniment apare. Pentru ca look-ul ei să rămână mereu unul fără cusur, nu e adepta purtării de două ori a aceleiași ținute.
Și atunci, ce se întâmplă cu ținutele vechi ale reginei? Fie sunt date croitoreselor să le poarte, fie sunt vândute publicului. Există însă o condiție: nimeni nu trebuie să știe că au fost ale reginei. “Când se satură de o ținută, o dă uneia dintre croitoresele sale, iar aceasta fie o vinde, fie o poartă chiar ea.
Singura regulă ce trebuie respectată este să nu afle nimeni că Regina a purtat cândva acea ținută. (…) Hainele ei pot fi vândute publicului larg, dar nimeni nu trebuie să știe că acestea au aparținut Majestății Sale”, povestește Brian Hoey, autorul cărții Not in Front of the Corgis, care a scris despre viața Reginei Elisabeta a II-a.
Cum sunt testate materialele din care sunt realizate hainele reginei Elisabeta
La rândul său, Angela Kelly, designerul personal al Reginei din 1994, a vorbit și despre care sunt secretele din spatele rochiilor şi costumelor purtate de suverana regina Elisabeta. Potrivit acesteia, se pregătesc un singur tip de material patru modele diferite, urmând ca regina să-l aleagă pe cel pe care-l preferă. Potrivit Daily Mail, cel mai interesant este cum se aleg materialele ușoare, precum șifon, organza sau mătase.
Ele sunt testate în bătaia vântului, Angela utilizând un ventilator. După ce regina își alege modelul care-i place, se trece la coaserea rochiei, folosindu-se un manechin de forma corpului Suveranei. Dar, mărimile reginei rămân un secret. Abia după ce modelul se potrivește pe manechin, croitoresele se ocupă de detalii, respectiv nasturi, tivuri, guler şi mâneci. Un prototip similar, dar făcut din paie, este folosit pentru crearea pălăriilor.
Sursă foto: gsp
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook