Simona Ionescu / Redactor Șef

Carmen Iohannis, îmbrăcată „altfel” la înmormântarea Reginei. A reușit și de data aceasta să irite lumea

Carmen Iohannis, îmbrăcată „altfel” la înmormântarea Reginei. A reușit și de data aceasta să irite lumea
Carmen Iohannis, prima doamnă a României și Klaus Iohannis participă alături de cei mai importanți lideri ai lumii, la funeraliile Majestății Sale Elisabeta a II-a. Președintele țării, Klaus Iohannis, și soția sa au sosit la Palatul Buckingham încă de duminică, în jurul orei 20.00.

Alături de familia regală și mulți dintre liderii lumii, cuplul prezidențial a participat la dineul oficial de la Palatul Buckingham. Președintele României, Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, se află la Londra, duminică și luni. În programul oficial au stabilită o întâlnire cu Regele Charles al III-lea, înainte de a participa la funeraliile de stat al Reginei Elisabeta a II-a.

Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis pentru înmormântarea reginei

Pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a, prima doamnă a României a optat să îmbrace o ținută creată de designerul Andreea Tincu. Criticată deseori pentru alegerile vestimentare deloc potrivite sau în ton cu eticheta evenimentului oficial la care participă de data aceasta, Carmen Iohannis a nimerit outfit-ul.

A purtat o rochie midi, pe lângă corp, din catifea moale, care i-a pus în evidență silueta, cu deschidere largă la gât, și a completat ținuta cu dress-uri negre și pantofi cu toc mic, de aceeași culoare. Singura nepotrivire a fost deja „tradiționalul” clutch pe care l-a purtat prima doamnă, accesoriu de care nu se desparte în vizitele oficiale.

Gafele primei doamne: s-a ținut scai de președinte, nu cumva să-l piardă

De parcă s-ar fi temut să nu i-l răpească cineva, Carmen Ioannis nu i-a dat drumul nicio clipă soțului ei. Pur și simplu l-a ținut de mână la dineu și la întâlnirile cu ceilalți șefi de stat. Mai mult, a zâmbit în fotografiile realizate, fără să țină cont că se nu află la un eveniment monden, ci funeraliile reginei, moment de maximă tristețe, care impune și o anume etichetă în purtare.

Gestul ei a fost sesizat de toată lumea, iar prima doamnă a fost aspru criticată în mediul online, după ce designerul care a îmbrăcat-o, Andreea Tincu, a postat pe pagina de Facebook o imagine de la dineul cu Regele Charles. Carmen Iohannis apare în ținuta de doliu, alături de Klaus Iohannis, pe care-l ține strâns de mână, în timp ce zâmbește savuros fotografului, fiind într-un contrast vădit cu atitudinea soțului ei, pătruns de importanța și tristețea evenimentului la care se află.

„O zi istorica pentru umanitate , o personalitate de excepție care astăzi pleaca pe ultimul drum. Ma bucur sa fiu alături de Prima Doamnă Carmen Iohannis în acest moment emoționant. Outfit Andrea Tincu”, a scris designerul, alături de fotografie.

Când au loc funeraliile reginei Elisabeta a II-a

Luni, la ora 13.00. Klaus Iohannis și soția sa participa la funeraliile de stat ale Majestății Sale, la Westminster Abbey, în Londra.  Conform Programului Administrației Prezidențiale, duminică, 18 septembrie, Klaus și Carmen Iohannis au participat la recepția găzduită de Regele Charles al III-lea. Luni, de la ora 13.00, cei doi vor merge la funeraliile de stat ale suveranei care a condus Regatul Unit vreme de 70 de ani.

Regina Elisabeta a II-a este înmormântată astăzi, sute de mii de oameni fiind așteptați pe străzile Londrei, la procesiune. De asemenea, sute de lideri mondiali și persoane din familia suveranei vor participa la funeraliile de stat. Printre acestea se numără președintele american Joe Biden, premierii din Australia, Canada, Noua Zeelendă, regele Felipe al Spaniei și regina Letizia a Spaniei. La sfârșitul slujbei vor fi ținute două minute de reculegere în toată Marea Britanie, iar pe fundal va fi pus imnul național.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre