Simona Ionescu / Redactor Șef

Carmen Iohannis, mișcare strategică în viitorul politic al lui Klaus. Pare să știe cine va fi următorul președinte al SUA

Carmen Iohannis, mișcare strategică în viitorul politic al lui Klaus. Pare să știe cine va fi următorul președinte al SUA
Cuplul prezidențial român a ajuns la Paris înaintea începerii Jocurilor Olimpice 2024. Cu o zi mai devreme, joi, în capitala Franței a avut loc inaugurarea Casei României, în cadrul ambasadei țării noastre. Alături de unii dintre sportivii și antrenorii din lotul olimpic al României, a participat și președintele Klaus Iohannis, însoțit de soția sa. Prima doamnă a avut o apariție care a ridicat multe sprâncene.

Carmen Iohannis a făcut o mișcare strategică în viitorul politic al soțului ei, Klaus Iohannis. Pare să știe cine va fi următorul președinte al SUA, ca atare s-a îmbrăcat în așa fel încât să îi atragă atenția soției acestuia.  Prelând exemplul de la fosta primă doamnă a Americii, Melania Trump, care se pregătește serios să revină din nou aceeași poziție, Carmen Iohannis a apărut îmbrăcată într-o rochie albă, plină de flori, și cu semnătura casei de modă la vedere.

Melania Trump a dat tonul, ca primă doamnă, hainelor Dolce & Gabbana

Poate vă amintiți că prin 2017, presa de peste ocean titra că Melania Trump a încălcat „tradiția primei doamne”, preferând hainele designerilor europeni în detrimentul celor americani. Cel mai adesea s-a îmbrăcat în aparițiile publice de la casa de modă italiană Dolce & Gabbana.

De exemplu, la prima călătorie a administrației Trump în străinătate, ea a purtat de mai multe ori ținute ale acestui brand. Rochia neagră pe care a purtat-o când s-a întâlnit cu Papa sau jacheta de 51.500 de dolari pe care a purtat-o la summit-ul G7 din Catania au fost de la Dolce & Gabbana.

Carmen Iohannis
Inspirată de Melania Trump, Carmen Iohannis se îmbracă mai nou de la Dolce & Gabbana. Nadia le-a fost alături soților Iohannis (Instagram)

De altfel, Stefano Gabbana și-a manifestat bucuria pe rețelele sociale ori de câte ori soția lui Donald Trump a îmbrăcat piese ale casei sale de modă. Reposta imaginile pe rețelele sociale și mulțumea public pentru încredere.

Carmen Iohannis, mișcare strategică în viitorul politic al lui Klaus

Conștientă de preferințele celei despre care se spune tot mai des că va fi din nou primă doamnă americană, Carmen Iohannis a decis să încerce și ea o abordare stilistică nouă. Ea a renunțat la rochițele designerului român cu care a avut o relație de lungă durată, arădeanca Eli Lăslean, dar și la ceilalți designeri români de la care s-a mai îmbrăcat ocazional, pentru o rochiță de vară de la Dolce & Gabbana din colecția de primăvară – vară de anul trecut.

Rochia D&G SS2023 costă 1800 de dolari

Rochia ce are în compoziție 97% bumbac și 3% elastan costă 1.800 de dolari. Este plină de maci roșii, supradimensionați, pe un fond alb. Iar pe piept, lateral, are semnătura cunoscutei case de modă italiene. „Un imprimeu floral izbitor distinge această rochie midi de colecția Dolce & Gabbana SS23. Imprimeul atrăgător este găzduit de o siluetă relaxată, care se mândrește cu un spate în V și bretele largi pentru un aspect atemporal” – este descrierea rochiei fabricate în Italia, conform etichetei.

Rochia lui Carmen Iohannis se vinde ieftin la chinezi

Fanii lui Carmen Iohannis care nu dispun de aproape trei salarii minime pe economie pe care să le poată cheltui pe o singură rochie, se pot îmbrăca, totuși, ca și aceasta. Același model de rochie se vinde pe AliExpress cu 122 de lei.

Un portal chinezesc vinde același model de rochie cu 122 de lei

Având în vedere că președintele Klaus Iohannis nu va mai intra în cursa pentru un nou mandat prezidențial, se pare, totuși, că soția lui, Carmen,  se visează pe cai mari în continuare în lumea politica și apelează la această rochie pentru a-și face propria declarație.  

Renunțând la designerii romani de la care s-a îmbrăcat aproape exclusiv de-a lungul timpului, ea alege să poarte, mai nou, haine de la  casa de moda preferata a Melaniei Trump. Iar cum Donald Trump e în cărți pentru un nou mandat în America,  e posibil ca mișcarea primei noastre doamne să fie una prin care și-a dorit să se facă remarcata mult peste hotarele Europei.

Nadia Comăneci, ovaționată de presa străină

În contrast cu ținuta primei doamne românce s-a prezentat la evenimentele de la Paris Nadia Comăneci, prima sportivă care a obținut un 10 absolut la Jocurile Olimpice. La ambasada României, soții Iohannis au făcut o fotografie cu Nadia, legenda sportului românesc. Presa străină a remarcat momentul, dar și ținuta exemplară, formată dintr-un costum cu pantalon, de culoarea aurului.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nadia Comaneci (@comaneci10)

„Gimnasta română Nadia Comăneci avea doar 14 ani când a devenit celebră după ce a devenit prima gimnastă care a obținut un scor perfect de 10,0 la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976. (…) Astăzi, ea este încă recunoscută și respectată ca o legendă a gimnasticii”, notează celebrul site american TMZ.

Surse foto: Instagram, Farfetch, AliExpres

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre