Simona Ionescu / Redactor Șef

Carmen Iohannis, profesoară de limba engleză, i-a înfuriat pe colegi. Greva generala din Educație i-au atras critici dure

Carmen Iohannis, profesoară de limba engleză, i-a înfuriat pe colegi. Greva generala din Educație i-au atras critici dure
Luni dimineața a fost declanșată greva generală în învățământ și mii de profesori, învățători și educatori nemulțumiți, deși s-au prezentat la unitățile școlare, au refuzat să țină orele.

Greva a afectat grădinițe, școli primare și licee. În principal, dascălii doresc salarii mai mari. Însă sunt și unii care sunt mulțumiți cu veniturile lor, astfel că nu au participat la grevă. O persoană însă și-a înfuriat maxim colegii de breaslă. Este vorba de prima doamnă a României, Carmen Iohannis, care nu a participat la protest. Potrivit Antena 3, aceasta a ținut, luni, cursuri online cu elevii ei. Aceasta este profesoară de Limba engleză la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

Încă de zilele trecute, mai mult de jumătate din profesori s-au pronunțat pentru participarea la greva generală anunțată de federațiile din educație pentru ziua de luni, 22 mai.  Tocmai pentru că este soția președintelui României, Carmen Iohannis  nu este membru de sindicat și, încă de zilele trecute a dat de înțeles că va continua cursurile. Numind-o spărgătoare de grevă, dascălii au fost furioși pe gestul primei doamne, cu atât mai mult  cu cât, la greva de avertisment de miercurea trecută, președintele țării s-a poziționat de partea sindicaliștilor.

Soțul lui Karmen Iohannis spune că greva e justificată

Președintele Klaus Iohannis a reacționt miercuri dându-le dreptate dascălilor, despre care a sus că „trebuie plătiți la adevărata lor valoare”. „Solicitările dascălilor pentru măriri salariale, după părearea mea, sunt îndreptăţite, în condiţiile în care am avut şi avem încă o inflaţie destul de mare. Este clar că aici vorbim de o reaşezare, dar în realitate avem nevoie de mult mai mult. Şi am spus aceste lucruri de foarte multe ori în timp ce lucram la proiectul România Educată – dacă dorim să avem în România un învăţământ de foarte bună calitate, atunci trebuie să avem toate condiţiile, nu doar şcoli moderne, săli de clasă bine dotate, cabinete bine dotate, trebuie să avem grijă şi de cei care formează tânăra generaţie, adică trebuie să avem grijă de dascăli să aibă condiţiile pentru a-şi face treaba aşa cum trebuie. Printre care una foarte importantă este evident salarizarea”, a declarat miercuri șeful statului, spunând că dascălii „trebuie plătiţi la adevărata lor valoare”, a declarat președintele țării, Klaus Iohannis.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre