Simona Ionescu / Redactor Șef

Casa Albă a început pregătirile pentru sărbători. Cum arată atelierul lui Moș Crăciun

Casa Albă a început pregătirile pentru sărbători. Cum arată atelierul lui Moș Crăciun
Prima doamnă a Americii, Jill Biden a anunțat tema pentru sezonul de sărbători de la Casa Albă din 2023: „Magie, minune și bucurie”. Tema a fost inspirată după modul în care copiii trăiesc sărbătorile. Micuții vor vedea și sania lui Moș Crăciun cu reni.

Casa Albă a intrat în spiritul sărbătorilor de iarnă. Anul acesta va fi „Minune, magie și bucurie”, a precizat prima doamnă a SUA, Jill Biden. Vizitatorii vor vedea cei mai frumoși brazi, dar și atelierul lui Moș Crăciun și sania acestuia, cu reni.

„Fiecare dintre noi să simtă aroma rețetelor preferate de familie, să audă căldura vocii unui prieten drag, să vadă strălucirea luminilor”

„În acest sezon de reflecție și bunăvoință, sperăm că vă veți îmbrățișa copilul interior și vă veți bucura de simpla prezență alături de cei pe care îi iubiți.

Este un moment în care simțurile noastre se trezesc – pentru ca fiecare dintre noi să simtă aroma rețetelor preferate de familie, să audă căldura vocii unui prieten drag, să vadă strălucirea luminilor și a decorațiunilor, să guste dulceața bomboanelor și a bunătăților și să simtă liniștea și puterea credinței. (…) Sperăm să vă bucurați de sărbători la Casa Albă, casa voastră”, a declarat președintele Joe Biden și prima doamnă.

Sania lui Moș Crăciun și renii

Pentru ca totul să fie ca într-o poveste la Casa Albă, s-au folosit peste 3.400 de ornamente, aproape 5.000 de metri de panglică și 140.000 de luminițe. A fost amenajat și atelierul lui Moș Crăciun în sala care găzduiește dineurile de stat. Iar în partea de sus a sălii Cross Hall se găsește o reproducere aproape în mărime naturală a saniei lui Moș Crăciun și a renilor săi.

A fost instalată și o replică a reședinției prezidențiale din turtă decorată cu peste 20 kg de ciocolată

Tot acolo a fost instalată și o replică a reședinței prezidențiale din turtă dulce decorată cu peste 20 de kilograme de ciocolată. Creația Casa Albă din turtă dulce include 40 de foi de aluat de biscuiți cu zahăr, 40 de foi de aluat de turtă dulce, 90 de kilograme de pastilă, 30 de kilograme de ciocolată și 50 de kilograme de glazură regală.

Casa Albă s-a transformat într-o poveste!

S-au împodobit 98 de pomi de Crăciun

În tot complexul au fost împodobiți 98 de pomi de Crăciun, decorați cu peste 142.425 de luminițe. De asemenea, au fost așezate pe fațadele nordică și sudică ale Casei Albe 72 de coroane clasice. Pentru a decora interiorul și exteriorul Casei Albe a fost nevoie să lucreze 300 de voluntari dedicați. Fiecare cameră și element de design de la Casa Albă încurajează vizitatorii să își îmbrățișeze copilul interior, să își răsfețe simțurile și să se delecteze cu „Magia, minunea și bucuria” sărbătorilor.

Copacul cu stele de aur

Decorul de la intrarea în aripa de Est a Casei Albe invită vizitatorii să evoce amintiri vesele din copilărie, de sărbători. Să se întindă sub bradul de Crăciun și să-l privească, să se minuneze de luminile sclipitoare. Primul brad de Crăciun prezentat în interiorul Casei Albe este împodobit cu ornamente din lemn Gold Star, pe care sunt gravate numele membrilor căzuți la datorie.

Bradul Gold Star îi onorează pe bărbații și femeile eroice din armata națiunii noastre care și-au dat viața pentru țara noastră și pe familiile care le duc mai departe moștenirea. „În Camera Albastră (…) se află bradul oficial de Crăciun al Casei Albe, o creație uimitoare (…). Un tren de pasageri de epocă se împletește în jurul bazei bradului. Știu că copiilor le va plăcea la nebunie când îl vor vizita”, a mai spus soția președintelui SUA.

Mesaje de la americani trimise președintelui și primei doamne

Arcadele de marmură ale coridorului de la parter sunt presărate cu mesaje de sărbători trimise de americani din întreaga țară președintelui și Primei Doamne. Scrisorile către Moș Crăciun intră și ies ca prin magie din cutiile poștale de epocă, gata să fie trimise la Polul Nord cu o ștampilă.

De asemenea, pe coridorul de la parter se află primul indiciu al celei de-a 200-a aniversări a publicării cărții „Twas the Night Before Christmas”, o carte adânc întipărită în atât de multe amintiri din copilărie. Biblioteca Congresului a pus la dispoziția Casei Albe un eșantion de ediții din ultimii 200 de ani, expuse în vitrine pentru ca vizitatorii să își amintească și să se bucure de ele. Pentru prima dată Casa Albă a fost decorată după o anumită temă la inițiativa primei doamne Jackie Kennedy, care a ales în anul 1961 tema „Suita spărgătorul de nuci”.

Sursă foto: www.npr.org

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre