Simona Ionescu / Redactor Șef

Casa Regală a României este văzută acum cu alți ochi, la nivel mondial. A primit o distincție rară

Casa Regală a României este văzută acum cu alți ochi, la nivel mondial. A primit o distincție rară
Potrivit unui comunicat al Google, pentru ediția din acest an au fost premiate castele și cetăți din fiecare regiune a României. La loc de cinste s-a aflat Castelul Peleș, proprietatea Casei Regale.

Nouă castele și cetăți din România au fost premiate cu distincția Recenzia de Aur. Printre acestea s-a aflat și Castelul Peleș, care aparține Casei Regale a României.

Pe lista castelelor și cetăților premiate de Google se află Cetatea Alba-Carolina din Alba Iulia, reprezentând Transilvania, alături de Cetatea de Scaun a Sucevei din Suceava din zona Bucovina. Acestora li se s-au alătura Cetatea Medievală Enisala, din Enisala din zona Dobrogei și Cetatea Medievală a Severinului, din Drobeta-Turnu Severin, care reprezintă zona Olteniei.

Precum și Cetatea Oradea din Oradea, zona Crișanei, iar din Maramureș, a primit distincția Castelul Károlyi, din orașul Carei. Aceeași distincție a primit Bastionul Maria Theresia din Timișoara, reprezentând zona Banatului și Palatul Culturii din Iași, emblema Moldovei.

Cetatea de Scaun a Sucevei

Care au fost criteriile în urma cărora au fost aleși câștigătorii Recenziei de Aur

Pentru a face o departajare a castelelor și cetăților cele mai importante din țară, au fost selectate locațiile cu un profil verificat și actualizat în google profilul companiei. Castelul cu cel mai mare număr de recenzii pe Google Maps în regiunea sa și un rating de peste 4,5 stele a ieșit câștigător. În ceea ce privește Castelul Peleș, acesta a înregistrat un rating de 4,7 stele dintr-un număr de 56.614 recenzii.

Castelul Károlyi din Carei

„Ne-am bucura ca prin Recenzia de Aur, cât şi prin Google Maps să reuşim să aducem o mai mare vizibilitate asupra monumentelor istorice din România”

„Pe Google Maps se găsesc mii de recenzii de calitate, iar adeseori turiştii se inspiră din ele înainte de a decide să viziteze un obiectiv turistic. Mai mult, cele mai noi funcţii AI din Google Maps, precum Immersive View, Rute Ecologice, sau Google Lens, îi pot ajuta pe turişti să se orienteze mai bine în călătoria lor printr-un oraş nou, din ţară sau străinătate, sau să descopere monumente istorice excepţionale.

Castelele şi cetăţile sunt obiective turistice importante şi ne-am bucura ca prin Recenzia de Aur, cât şi prin Google Maps să reuşim să aducem o mai mare vizibilitate asupra monumentelor istorice din România”, a declarat Elisabeta Moraru, Country Director Google România.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre