Cât au crescut pensiile în România, luna trecută? Potrivit Casei Naționale de Pensii Publice, care a realizat o statistică cu referire la pensiile medii din România, cele mai mari pensii au fost înregistrate în Hunedoara, 2.122 lei, iar cele mai mici în Botoșani, 1.272 lei.
Cele mai mari pensii medii din România, conform datelor analizate de Casa Națională de Pensii Publice, sunt în: Hunedoara – 2.122 lei, București – 2.024 lei, Brașov – 1.889 lei, Galați – 1.732 lei, Prahova – 1.697 lei.
Cele mai mici pensii medii din România, conform datelor analizate de Casa Națională de Pensii Publice, au fost raportate în: Botoșani – 1.272 lei, Giurgiu – 1.280 lei, Vrancea – 1.298 lei, Bistrița – 1.336 lei, Buzău – 1.389 lei.
Pensia medie a crescut luna trecută cu 1 leu, scrie Evz.ro.
Ce trebuie să știe cei cu pensie minimă
Conform prevederilor proiectului PNRR, guvernanții vor să demareze diverse acțiuni pentru a verifica dacă românii care încasează pensia medie, merită într-adevăr suma respectivă. În acest sens, autoritățile politice din România au prevăzut în PNRR testarea mijloacelor de trai ale persoanelor singure sau ale familiilor din România, care primesc pensie minimă.
„Noul sistem de pensii va prevede plata unei pensii minime, a cărei valoare va fi raportată la salariul minim brut pe economie, pentru persoanele cu stagiu minim de cotizare satisfăcut. Acordarea pensiei minime va fi condiționată de testarea mijloacelor de trai ale persoanei singure sau familiei”, se arată în PNRR.
Pentru ca România să primească din partea UE cele aproape 30 de miliarde de euro, guvernanții își propun să crească pensia minimă. Valoarea pensiei va fi stabilită în funcție de salariul minim (2.300 lei brut) din România. Vicepremierul Kelemen Hunor a transmis că pensiile ar trebui să fie 75% din valoarea salariului net.
Denise Rifai l-a vrut invitat, însă a fost refuzată. Artistul celebru care nu vrea să audă de emisiunea prezentatoarei
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook