Românii de 40-60 de ani nu vor mai ajunge la pensie. Asta are legătură cu reforma sistemului de pensii din România, precum cu și pașii care urmează să fie parcurși conform Planului Național de Redresare și Reziliență (PNNR). Dragoș Damian este de părere că speranţa de viaţă a unui copil născut azi în România este de sub 75 de ani. Mai mult, speranța de viață a celor născuţi în urmă cu 50 – 60 de ani este mult mai redusă.
Românii de 40-60 de ani nu vor mai ajunge la pensie
„Speranța de viață în România a unui copil născut astăzi (atenție la nuanță, astăzi!) este de sub 75 de ani, iar speranța de viață activă, sănătoasă, este de sub 65 de ani. Speranța de viață a celor născuți în urmă cu 50-60 de ani, care încă sunt în câmpul muncii, este mult mai redusă.
Astfel încât, cu vârsta de pensionare de astăzi, mai mult ca sigur că „decrețeii” nu vor prinde prea mulți ani de pensie, iar cei care au peste 40 de ani acum și contemplează o vârstă de pensionare de 70 de ani, vor păți la fel. Mulțumiți sistemului sanitar.
Așadar, stimați comentatori, contribuția la pensii, chiar dacă sistemul se dorește a fi reformat, nu sunt bani pentru bătrânețe – cel puțin nu a românilor de 40 – 50 – 60 de ani care vor muri înainte de a ajunge la pensie – ci bani pentru ca România să-și plătească împrumuturile și deficitele, la care se vor adauga acum și împrumuturile din PNRR”, a spus Dragoş Damian, citat de Doctorul Zilei.
„PNNR este o gafă”
CEO-ul de la Terapia Cluj consideră că PNRR, este doar un „exerciţiu de bifare politică al UE şi o gafă de pierdere de şi mai multă suveranitate a României prin componenta de împrumuturi”.
„Şi nu, nu este vorba despre scenariul sci-fi prin care planificăm să construim în 5-6 ani ce n-am făcut în ultimii 30, adică autostrăzi, căi ferate, conducte de
apă, şcoli, spitale, centre medicale de permanenţă etc – în lipsă de experţi, tehnologie, utilaje, materiale de construcţii şi, mai ales, de muncitori”, a mai spus Dragoş Damian.
Sursa foto: Instagram
Nomazi călare au luat cu asalt cel mai popular parc din Londra. Oamenii sunt îngroziți
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook