El este omul cu cea mai mare pensie din țară. Ce a făcut cu mormanul de bani?

El este omul cu cea mai mare pensie din țară. Ce a făcut cu mormanul de bani?
Pensionarul care ia cea mai mare sumă din țară este un bătrânel bolnăvior și trist. Nu a furat, a profitat de legi. Ce a făcut cu mormanul de bani?

De mai mulți ani, pensionarul este arătat cu degetul peste tot în țară: are cea mai mare pensie. Ba, au fost și din cei care și-au adus aminte că a fost comunist.

În realitate, omul care primește 16.670 de euro în fiecare lună nu a făcut nici o ”șmecherie”, doar a profitat de legile date de Parlament.

El are cea mai mare pensie din țară. Cum a făcut

Toată lumea îl invidiază pe argeşeanul Gheorghe Bălăşoiu. El este pensionarul care primeşte lunar cea mai mare sumă din ţară: 78.634 de lei, din care 5.205 lei din contributivitate.

Gheorghe Bălășoiu (74 de ani), fost magistrat

Alți 73.429 de lei vin din modificarea a mai multe legi, a afirmat ministrul muncii. Raluca Turcan.

La ieşirea din Piteşti, undeva pe stânga, este o vilă cochetă, nimic spectaculos, unde locuieşte Gheorghe Bălăşoiu, fost procuror şef în judeţul Argeş şi fost comandant al Penitenciarului Colibaşi. În 2005, a împlinit vârsta pensionării, iar acum poştaşul  îi aduce echivalentul a 16.670 de euro pe lună.

Este cea mai mare pensie din ţară şi toată lumea se minunează când aude suma astronomică pe care Gheorghe Bălăşoiu o primeşte. În acealași timp milioane de alţi români abia iau 800-900 de lei, după zeci de ani de muncă.

Gheorghe Bălășoiu, un bătrânel bolnav și trist

În loc de falnicul bărbat din fotografiile mai vechi, Gheorghe Bălășoiu este un bătrânel bolnav, firav și trist.

Gheorghe Bălășoiu (74 de ani), fost magistrat, este din nou în atenția românior din pricina pensiei uriașe pe care o primește, cea mai mare din țară, după cum a anunțat Raluca Turcan, ministrul muncii.

Sub guvernarea PSD, pensia fostului comandant al Penitenciarului Colibași s-a dublat: de la 34.000 de lei, la 73.890 de lei. Apoi, a venit majorarea de 14%.

El a lucrat în magistratură, apoi a fost şef al Penitenciarului Colibaşi. În 2005, înainte de a ieşi la pensie, Bălăşoiu a fost încadrat ca procuror, el stând la Curtea de Apel Piteşti doar două săptămâni.

Pentru ca venitul pentru ultima lună de muncă să fie cât mai mare, în anul 2005 (cum era legea atunci), Gheorghe Bălășoiu a renunţat la concediul de odihnă din ultimul an şi a avut foarte multe deplasări în interes de serviciu.

Banii pentru deplasări şi concediu s-au adunat la salariul din ultima lună, luat în calcul pentru stabilirea pensiei. Aşa a ajuns în anul 2017 la suma de peste 34.000 de lei.

Ce a făcut Gheorghe Bălășoiu cu banii

Ce a făcut cu mormanul de bani? Păi, le-a dat copiilor: o fată care locuieşte în Timişoara şi care are trei copii şi lui Mircea, care avea şi el trei copii.

Vecinii spun că Bălăşoiu este un om discret, nu comunică prea des şi se fereşte de mulţime.

Fiul său, Mircea Bălășoiu a fost găsit mort în casă în octombrie 2016.  Trupul bărbatului de 49 de ani a fost descoperit de pompierii pe care Gheorghe Bălăşoiu i-a chemat pentru că fiul lui nu mai răspundea la telefon de mai mult timp, scrie infoargesnews.ro.

Mircea a fost găsit fără suflare în apartamentul său din Piteşti. Deşi nu erau urme de violenţă, tatăl lui a insistat să se facă o autopsie pentru că nu putea crede că fiul său a murit din senin, la doar 49 de ani.

Localnicii spun că Mircea ar fi suferit un infarct.


Ce vor face acum? Majorarea pensiilor este constituțională