Nomazi călare au luat cu asalt cel mai popular parc din Londra. Oamenii sunt îngroziți

Nomazi călare au luat cu asalt cel mai popular parc din Londra. Oamenii sunt îngroziți
O serie de scene cumplite au avut loc, sâmbătă, într-un popular parc din Londra. Oamenii au apelat poliția care a ajuns după 30 de minute și a avut o decizie ciudată.  

Nomazi călare au luat cu asalt cel mai popular parc din Londra. Ofițerii de poliție au fost chemați la lacul Serpentine din Hyde Park, săptămâna trecută, după ce mai mulți bărbați, călare și dezbrăcați la bustul gol,  și-au băgat caii în apă, pentru a-i răcori. Filmările realizate de un spectator au arătat o mamă strigând la aceștia, dar fără a-i determina să iasă din apă. Pe o înregistrare, în hărmălaia iscată, pare că se aude un bărbat care strigă: ”Taci, mă!”

Femeia în vârstă de 39 de ani a intervenit sâmbătă în timp ce bărbații își călăreau animalele în lacul central din Hyde Park din Londra. „Se comportau ca niște monștri într-un spectacol de luptă pantomimă. Călăreau caii, goi, cu o asemenea vitejie, ca și cum ar fi intenționat să facă un spectacol. A fost incredibil. Dacă nu ar fi surprins cineva imagini cu scena, probabil că nimeni nu ne-ar crede. Știu că nomazii au o legătură profundă cu caii lor și continuă să spună că este cultura lor.

Dar mai spun și că suntem rasiști și că vrem să le-o alterăm cerându-le să iasă cu caii afară din piscină. Dar este în cultura lor să pună în pericol copiii sau să abuzeze de animale? Eram îngrijorată nu doar pentru fiica mea, ci  pentru toți ceilalți copii din apă”, a relatat Rebecca, mama unei fetițe de 11 ani.

Poliția nu a dat amenzi nomazilor călare

Copila a fost profund traumatizată de violențele la care au fost expuși caii.  „La un moment dat, unul dintre cai a început să alunece, iar acești bărbați au început să-l lovească cu bestialitate, a spus Rebecca. De asemenea, unul din cai era cu totul în apă, abia i se mai vedea capul. M-am simțit ca un animal în cușcă care îl urmărește pe acest om atât de crud.

Am încercat să-i spun fiicei mele că vom vorbi despre asta acasă, dar a fost absolut afectată de cele văzute. Caii sunt animalele ei preferate. Am văzut-o plângând așa doar când iepurele ei a murit”.

Femeia a susținut că grupul, care număra până la 12 persoane în total, era în stare de ebrietate și devenea din ce în ce mai agresiv, făcând o serie de gesturi și comentarii către ea și către alți oameni din parc.

Calvarul a durat în jur de 30 de minute,  până ce acolo a ajuns poliția. Oamenii legii au  dezvăluit că nu au fost făcute arestări. „Poliția a fost chemată sâmbătă, 5 iunie în jurul orei 16:36 la incidentul cu cai din Serpentine, Hyde Park. Ofițerii le-au spus călăreților că este o infracțiune să intri cu animale în Serpentine. Au ieșit din apă și au părăsit zona”, relatează Daily Mail.

Un londonez a scris pe o rețea socială că, ulterior incidentului, călăreții au galopat pe pista de biciclete din zonă, mult peste viteza admisă.

Nomazii se plâng că sunt discriminați și insultați

Utilizatorii Twitter au spus și că s-au văzut cai și în altă parte a capitalei sâmbătă după-amiază, inclusiv la Bishopsgate și la Borough High Street. Nu se știe dacă bărbații au făcut parte din același grup pe care poliția a trebuit să-l evacueze din Parcul Ravenscourt din vestul Londrei săptămâna trecută.

Joi seara, la ora 19:00, aproximativ 12 rulote și mașini au ajuns parcate în Parcul Ravenscourt ( unul din cele mai scumpe parcuri din Londra, estimat la peste 10 milioane de lire sterline)  – la doar trei zile după ce au fost forțate să iasă din Kew Green, care se află la doar 3,7 mile distanță, marți.

Jim, membru al comunității de nomazi din parc, a susținut că au trebuit să se mute într-o zonă mai bogată după ce oamenii au pătruns în rulotele lor și alții au fost victime ale abuzurilor rasiste. Miercuri, reprezentanții legali ai Consiliului Richmond au declarat că a primit un ordin de trei luni care interzice nomazilor să se întoarcă în Kew. Jim a mai spus că nu știe unde să-și ducă familia după ce grupul a fost mutat din trei locații în 24 de ore.

„Unii se gândesc să se sinucidă”

„Tocmai am sosit noaptea trecută de la Kew. Suntem abuzați, nefiind lăsați să rămânem undeva. Am fost mutați de trei ori în 24 de ore. Atunci când a sosit poliția, ne-au reproșat, tot nouă, ca întotdeauna, ceea ce cred că este dezgustător. Când ai șase copii și nici măcar nu ai timp să-i hrănești, pentru că până ai gătit o masă, trebuie să pleci din nou, e inuman. Unii dintre băieții de aici au probleme reale de sănătate mintală din această cauză – unii chiar s-au gândit să se sinucidă. Nu știu unde vom merge mai departe, așa că voi merge doar în mașina mea și voi ajunge pe autostradă”.

Jim a mai spus că „avea chef să plângă” după ce grupul a fost mutat de la Kew Green. Pentru că nu știa unde să meargă. „Trebuie să mă uit la soția mea și să-i spun că nu știu unde mergem. Ceea ce nu te face să te simți prea bărbat, nu-i așa? Ieri m-am așezat și mi-a venit să plâng. Pentru că stau într-o remorcă cu soția și copiii mei nu pot ieși la joacă. Dacă merg în parcul de joacă de acolo, sunt insultați de ceilalți copii, așa că nu îi las să iasă”.

Un purtător de cuvânt al Consiliului Richmond a spus anterior că nu a avut pagube Kew Green după ce grupul a fost forțat să plece. Grămezi de gunoi care au fost lăsate în urmă au fost îndepărtate de oficiali. Fotografiile, făcute înainte ca grupul să se mute, arătau un grup de bărbați care stăteau și beau bere. Iar alții au fost văzuți spulberând un stejar mare cu două macete, în timp ce păreau să construiască un leagăn.

Sursa foto: Twitter

A avut sau nu Frank Sinatra un copil cu Mia Farrow? Un prieten al cântărețului face lumină

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri