Simona Ionescu / Redactor Șef

Cătălin Moroșanu, cu nervii în pioneze. Hackerii i-au creat mari probleme, dar luptătorul K1 nu se lasă

Cătălin Moroșanu, cu nervii în pioneze. Hackerii i-au creat mari probleme, dar luptătorul K1 nu se lasă
Cu câteva luni în urmă, Cătălin Moroșanu a fost la mâna hackerilor, care i-au spart cele două conturi. Din fericire, situația s-a rezolvat și nimeni nu va mai putea să preia controlul paginilor fostului luptător K1.

După ce conturile i-au fost sparte, Cătălin Moroșanu a pierdut nu mai puțin de 900.000 de urmăritori. Pus într-o asemenea situație, sportivul a fost nevoit să apeleze la ajutorul unor specialiști din domeniul IT. Deși au trecut opt luni de la acel eveniment, Moroșanu nu a reușit nici acum să recupereze contul și a fost obligat să-și deschidă unul nou.

„Mi-a fost trimis un mesaj pe Messenger și automat de pe personal m-au hackuit”

„Mi-au fost hackuite ambele conturi. Prima oară, a fost hackuit contul personal și automat după a intrat și în contul oficial. Pentru mine este o tragedie. Facebook-ul era principalul canal de comunicare cu fanii mei. Am încercat să recuperez contul. Am căutat tot felul de persoane din România și se pare că nu am reușit.

Mi-a fost trimis un mesaj pe Messenger și automat de pe personal m-au hackuit, iar de pe personal pe cel oficial și am rămas așa. De opt luni de zile încerc să recuperez. Se pare că nu am reușit și acum mi-am făcut alt cont. Acum o iau de la capăt, de la zero. O să fie destul de greu, dar asta este”, a declarat Cătălin Moroșanu pentru Antena Stars.

Moroșanu a devenit extrem la atent la securitatea din mediul virtual

După ce a trecut printr-o experiență atât de neplăcută, Moroșanu le-a dat și un sfat important fanilor săi: să acceseze autentificarea folosind doar un număr de telefon. În cazul în care hackeri vor dori să-și arate talentul, se vor primi notificări. „Eu am făcut greșeala foarte mare că nu am avut autentificarea cu doi pași. Pierdem contracte, pierdem bani”, a mai spus sportivul. El e mulțumit că până în acest moment paginile sale de Instagram și TikTok au fost neatinse.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre