Simona Ionescu / Redactor Șef

Cate Blanchett deschide calea către moda sustenabilă la Hollywood. Și-a făcut bluză din peste 100 de linguri

Cate Blanchett deschide calea către moda sustenabilă la Hollywood. Și-a făcut bluză din peste 100 de linguri
Ultima apariție lui Cate Blanchett i-a lăsat pe toți fără cuvinte. Vedeta a purtat un top realizat din peste 100 de linguri. Acest lucru este văzut ca un pas spre moda sustenabilă la Hollywood.

Cate Blanchett a asortat bluza confecționată din peste 100 de linguri cu o pereche de pantaloni negri și o pereche de pantofi stileto.

Bluză din 102 linguri

La un eveniment pentru noul ei film „Borderlands”, care a avut loc marți la TCL Chinese Theatre din Los Angeles, Cate Blanchett a sosit într-o ținută Hodakova făcută la comandă, care a dat o nouă viață unui banal obiect de bucătărie.

Designerul suedez Ellen Hodakova Larsson a asamblat 102 linguri, provenite direct de la Stockholm, așezând cu grijă ustensilele unele peste altele pentru a crea un efect „blindat” unic pe bluza fără spate a lui Blanchett. Îmbrăcămintea atrăgătoare a fost asortată cu pantaloni conici negri și pantofi negri din piele.

Actrița vorbește și pe contul său de socializare despre criza sustenabilității din lumea modei

Cate Blanchett a purtat o bluză din 102 linguri. Sursă foto: www.harpersbazaar.com

Din 2021, Larsson și-a asumat misiunea de a redefini industria modei prin refolosirea și reciclarea materialelor pentru a-și crea modelele „capricioase”. Este o responsabilitate care se aliniază în mod clar cu propriile obiective ale lui Blanchett.

Lumea consumă 18 miliarde de piese de îmbrăcăminte pe an, ceea ce reprezintă o creștere de 400% față de acum un deceniu

De ani de zile, actrița își folosește platforma pentru a vorbi despre criza sustenabilității din lumea modei.

„În ultimul deceniu, am văzut că se obișnuia să fie sezonier, acum este trans-sezonier, multisezonier, iar brandurile creează pentru magazinele de desfacere.

Când știi că lumea consumă 18 miliarde de piese de îmbrăcăminte pe an, ceea ce reprezintă o creștere de 400% față de acum un deceniu, te gândești că acest lucru nu funcționează”, a declarat actrița într-un interviu acordat WWD în 2020.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre