Cauza morții prințului Philip a fost dezvăluită recent, de către The Telegraph, care a intrat în posesia certificatului de deces. Cel care a certificat actul a fost chiar medicul său personal și al reginei, Sir Huw Thomas. Prințul Philip, care ar fi împlinit 100 de ani în iunie, se confrunta cu probleme de sănătate încă din august 2017, când s-a retras oficial din viața publică.
El și-a anulat brusc apariția la slujba tradițională a bisericii Maundy la care era programat să participe împreună cu monarhul în martie 2018. Philip a sărit de asemenea peste slujbele din duminica Paștelui în acel an, înainte de anunțul că a fost supus unei intervenții chirurgicale de înlocuire a șoldului. Au urmat un accident de mașină, în urma căruia a renunțat voluntar la permisul său de conducere.
În februarie 2021, prințul Philip a fost internat în spital, acolo unde a suferit o operație la inimă. Pe 9 aprilie a încetat din viață, iar pe 17 aprilie a fost înmormântat, pe domeniul castelului Windsor într-o criptă de familie unde sunt de asemenea înhumați o serie de monarhi din dinastia Tudor și Stuart.
Cauza oficială a morții prințului Philip este „bătrânețea”
La o lună de la deces, s-a aflat și cauza oficială a morții consortului reginei, cea trecută în certificatul de deces. Motivul trecut în act este „bătrânețea”, conform The Telegraph. Deși poate părea bizar, bătrânețea este un motiv acceptat ca și cauză oficială de deces atunci când persoana respectivă depășește vârsta de 80 de ani.
Sir Huw Thomas, care a certificat actul, se ocupă de regină din anul 2014, iar ducele de Edinburgh se afla tot în grija sa. Diagnosticul este ciudat și pentru că, în mod normal, acesta ar fi fost legat de problemele cu inima pe care le-a avut ducele. Medicul însă a decis altceva, cel mai probabil vârsta înaintată de 99 de ani fiind un factor hotărâtor în această decizie.
Foto: Facebook
Cine este bărbatul care i-a furat Madonnei inima. Are doar 27 de ani
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook