Simona Ionescu / Redactor Șef

Cazul cu apartamentul ocupat ilegal se repetă! Locuitorii din zona sunt îngroziți

Cazul cu apartamentul ocupat ilegal se repetă! Locuitorii din zona sunt îngroziți
După ce cazul cu apartamentul din Capitală ocupat ilegal de o familie cu șase copii a șocat România, situația se repetă, de data aceasta în altă parte. Locuitorii din zonă sunt îngroziți și cer evacuarea.

Recent, presa a relatat pățania unei femei din Capitală care a găsit apartamentul fiului plecat în străinătate ocupat abuziv de către o familie cu șase copii. Cei care s-au mutat acolo spun că au închiriat, însă dovezi nu există. Iar ceea ce este șocant este că poliția privește neputincioasă și cere ordin judecătoresc pentru evacuare. Situația nu este una singulară, căci la nici o zi după, a apărut un al doilea caz, de data aceasta în Marea Britanie. 

Locuitorii din Malton, North Yorkshire din Marea Britanie sunt îngroziți, după ce o familie de etnie romă și-a pus cortul în mod abuziv pe o câmpie din localitate. Familia cu 11 copii și-a motivat alegerea, spunând că viața în parcul oficial destinat rulotelor și al călătorilor este „intolerabilă”. Mai mult decât atât, aceștia solicită să fie lăsați să locuiască permanent acolo. 

Locuitorii se opun vehement 

În ciuda opoziției puternice din partea a zeci de locuitori locali, oficialii consiliului local recomandă ca lui Oathie Sykes și familiei sale extinse, care include 11 copii, să li se permită să rămână permanent în localitatea rurală pitorească. 

romi in Marea Britanie
Familia de romi locuia într-un parc de rulote înainte să se mute abuziv pe câmpia orașului
Sursa foto: DailyMail

Dacă consilierii dau undă verde în cadrul ședinței ce urmează a avea loc, aceștia vor provoca unde de furie printre locuitori, care se opun vehement. În timp ce unii localnici au spus că școala din zonă nu ar avea cum să se ocupe de copii, alții sunt de părere că dacă familia ar rămâne acolo acest lucru ar strica estetica peisajului. De asemenea, o serie de vecini s-au plâns că familia de romi „tulbură liniștea”,  în timp ce alții au subliniat că „integritatea întregului proces de mutare” ar fi pusă în pericol dacă familiei i s-ar permite să rămână, deoarece s-a mutat și a dezvoltat amplasamentul fără permisiune. 

Familia a locuit într-un parc oficial pentru rulote

O parte din familie a locuit anterior într-un parc oficial pentru călători și rulote al consiliului, la Tara Park în Malton, North Yorkshire. Un raport adresat consilierilor locali a dezvăluit că exista spațiu pentru ei, dar familia „nu este în prezent eligibilă” să locuiască acolo deoarece cresc pui și creșterea animalelor este interzisă.

În plus, unii membri ai familiei „nu au considerat experiența de a locui în acel loc potrivită și acceptabilă pentru ei sau favorabilă bunăstării lor.” Aceasta se datora „comportamentului antisocial” al altor locuitori.

Condiții inumane în parcul de rulote 

Familia cere să i se dea voie să locuiască permanent pe câmpia ocupată. Sursa foto: DailyMail

Cererea locuitorilor către Consiliul din North Yorkshire pentru schimbarea destinației terenului ocupat abuziv consemnează în legătură cu Tara Park: „Aparent, nu există control asupra aruncării de gunoaie, petrecerilor ilegale, a muzicii la volum ridicat, infestării cu șobolani și un amestec intolerabil de chiriași cu amenințări de violență și ignorare totală a reglementărilor Covid-19.”

Documentele afirmă că cei 11 copii ai familiei au nevoie de îngrijire medicală și stabilitate la școală și că au întâmpinat dificultăți în a se înregistra la medici din cauza lipsei unei adrese de reședință permanente. 

Familia vrea să construiască și o casă pe teren 

Familia Sykes are deja șapte rulote amplasat ilegal pe câmpia orașului și a solicitat aprobare pentru a amenaja alte patru spații, fiecare cu o rulotă statică, spațiu pentru o rulotă de tip turistic și parcare. 

Aceștia mai doresc și să ridice o casă care include o cameră de zi, bucătărie, facilități de luat masa, baie, facilități de duș, dar și spălătorie. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre