Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce a decis Instanța Supremă din Spania pentru cei care vor să mănânce o friptură în restaurant. Guvernul îngenunchiat

Ce a decis Instanța Supremă din Spania pentru cei care vor să mănânce o friptură în restaurant. Guvernul îngenunchiat
Potrivit unei hotărâri a Curții Supreme a Spaniei, nici un angajat al vreunui restaurant nu are voie să le ceară clienților certificatul COVID.

Pentru a nu încălca viața privată a spaniolilor, Curtea Supremă a Spaniei a hotărât: în restaurante nu se va cere certificatul COVID.

Ce a decis Instanța Supremă din Spania pentru cei care vor să mănânce o friptură în restaurant

Ca urmare a înmulțirii cazurilor de coronavirus, autoritățile din Spania au început să ia noi măsuri. Primul pas a fost făcut de guvernul din regiunea Andaluzia, care a hotărât ca restaurantele, barurile și cluburile de noapte să le ceară clienților certificatul COVID. Curtea Supremă a Spaniei a luat însă atitudine urgent și a interzis această decizie, măsura încălcând din punctul lor de vedere viața privată.

De asemenea, judecătorii au menționat că măsura este disproporționată față de situația epidemiologică din regiune. O decizie similară a fost luată și de Curtea Superioară din Insulele Canare, motivând că nu se dorește „segregarea” oamenilor care au decis „în mod legal” să nu se vaccineze.

În România, restricțiile au început la marginea Bucureștiului

Valul patru al pandemiei a pus stăpânire și pe România. Iar primele restricții au fost aplicate în câteva localități de la marginea Bucureștiului cu câteva zile în urmă. Primele măsuri sunt impuse locuitorilor din Cheajna. În această localitate a fost redus numărul de spectatori la competițiile sportive, dar și la evenimentele culturale. De asemenea, la toate evenimentele publice s-au impus măsuri de protecție. Masca de protecție este obligatorie în spațiile publice, piețe, stații de autobuz și mijloace de transport.

Numărul cazurilor ar putea crește la mijlocul lunii septembrie

Cu ceva timp în urmă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a avertizat că până la mijlocul lui septembrie, numărul cazurilor de COVID ar putea depăși 1500 cazuri zilnic. „Există categoric un trend ascendent la nivel național. Chiar dacă în valoare absolută e vorba de un număr mic de cazuri.

În perioada următoare observăm o creștere progresivă, lentă, a numărului de cazuri. Însă această predicție ne arată că e posibil, la jumătatea lunii septembrie, să ajungem la un număr mult mai mare de cazuri. Se estimează chiar peste 1.500 de cazuri raportate în fiecare zi. Însă acest lucru depinde foarte mult de numărul de persoane care vor fi imunizate până la acel moment”, a afirmat Gheorghiță, potrivit Digi24.

Sursă foto:PS news

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre