Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce a rămas în urma fostului deputat Dumitru Puzdrea, găsit mort în condiții suspecte

Ce a rămas în urma fostului deputat Dumitru Puzdrea, găsit mort în condiții suspecte
Fostul deputat PRM și PNL, Dumitru Puzdrea, a fost găsit mort, miercuri, după ce a căzut de la etajul vilei sale din Șoseaua Nordului.

Întrucât pe trupul fostului politician au fost găsite urme de sânge și lovituri specifice aruncării în gol, polițiștii cred că ar fi vorba de o sinucidere. Sau de o alunecare involuntară de la balconul vilei.

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, secția 2 poliție, au fost sesizați, dis de dimineață, despre faptul că în sectorul 1 se află o persoană decedată. Imediat, judiciariști și polițiști de la „Omoruri”, dar și un echipaj medical au venit la fața locului și au constatat decesul bărbatului de 81 de ani. Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri, considerându-se la acest moment o moarte suspectă.

Dumitru Puzdrea s-a aruncat de la etaj?

Dumitru Puzdrea a fost implicat într-un scandal imens privind complexul Flora

Dumitru Puzdrea a ridicat în anii 2000 un complex comercial aproape de Casa Presei Libere pe un teren ce aparținea Primăriei. Totul a ieșit la iveală după ce omul de afaceri Cătălin Năstase, care spunea că este fost asociat al lui Puzdrea, a depus o plângere pentru abuz în serviciu.

Năstase Cătălin, la o conferință de presă în care a prezentat situația de la Complexul Flora

Acesta a reclamat faptul că terenul de 40.000 de mp, situat în zona Dămăroaia, a fost retrocedat ilegal în anul 2003 de către Traian Băsescu, în perioada în care era primar general al Capitalei. Cătălin Năstase spunea la vremea respectivă că Traian Băsescu ar fi făcut abuz în serviciu, prejudiciul ridicându-se la valoarea de peste 100 milioane de euro. Instanța nu i-a dat dreptate.

Clădirea este și acum în picioare… 

„Este vorba despre terenul din Poligrafiei, complexul Flora astăzi și practice sunt trei sau patru puncte care au ridicat suspiciuni cu privire la începerea urmăririi penale și anume terenul a fost revendicat într-o altă zonă, el era în Ilfov și a fost ridicată într-o altă competență în București, pe amplasamentul fostului hipodrom.

Clădirea de lângă Casa Presei, ridicată ilegal de Puzdrea

Două hotărâri judecătorești pronunțate de instanțele din România au constatat că autorii succesorilor care au revendicat acest teren nu au avut acte de proprietate și acest teren este de utilitate publică pentru că Apa Nova are în administrare de la Apele Române o conductă magistrală care dacă ar fi avariată ar putea inunda tot Bucureștiul”, a spus în anul 2017, fostul avocat al lui Cătălin Năstase, Marian Rupa.

Din nefericire, clădirea ridicată de Puzdrea este și astăzi în picioare, deși instanțele au spus că trebuie demolată, întrucât este ridicată pe magistrala care alimentează capitala cu apă. Atât Năstase ct și Puzdrea sunt în acest moment morți, dar în urma lor a rămas această ruină, care nu se știe cui aparține de atâși ani.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre