Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce au făcut medicii de la Elias cu cel bănuit că l-a ucis pe Emi Pian

Ce au făcut medicii de la Elias cu cel bănuit că l-a ucis pe Emi Pian
Ancheta e încâlcită. Procurorul și polițiștii nu au putut stabili încă cu exactitate cine i-a dat lovitura de grație, la gât, lui Florin Mototolea, zis Emi Pian. Martorii audiați au avut declarații contradictorii.

Principalul suspect a devenit tânărul de 26 de ani, transportat în noaptea de luni spre marți (4 august) cu ambulanța la Spitalul Elias, după intervenția trupelor speciale în cartierul Giulești, acolo unde fusese tăiat Emi Pian. El se numește Richard Emanuel Gheorghe, are 26 de ani și face parte din clanul Rinu, al spoitorilor, ce stăpânește zona Bucureștii Noi-Chitila.

Richard Emanuel este internat în secția Ortopedie a Spitalului Elias, deoarece a fost adus cu o mână ruptă, singura afecțiune mai gravă după bătaia din noaptea de 4 august dintre participanții la ședința de barbut din Giulești.

Astăzi, 6 august, medicii de la Elias l-au băgat în sala de operație și i-au pus o tijă metalică în mână. O perioadă destul de lungă,  „smardoiul”, despre care se spune că a fost boxeur, va fi în imposibilitatea de a mai apuca sau a se apăra cu acea mână. Este foarte liniștit, dar speriat, și respectos cu tot personalul medical, ne-au spus surse din spital. Este păzit de polițiști, nu numai ca să nu fugă din spital, ci a nu veni peste el membri ai clanului lui Emi Pian, dornici să-și facă ei dreptate.

Inițial, după primele afirmații ale interlopilor implicați în conflict, suspectat de uciderea lui Pian a fost Ciprian Gheorghe, zis Napy. După mai multe audieri la Poliția Capitalei, a căzut acuzația asupra lui, cel indicat că a lovit fiind tânărul internat la Elias. Dar nici pe el nu l-au indicat toți ca fiind autor.

Deocamdată, nici Richard Emanuel Gheorghe și nici altcineva nu a fost pus sub acuzare pentru moartea liderului Duduienilor. Și nici nu se va întâmpla nimic până după înmormântarea lui Florin Mototolea, fiindcă polițiștii își iau măsurile lor de prevenție. Iar în tabere se poartă negocieri de tot felul. N-ar fi prima dată când se apelează la strategia asta când e vorba de reglare de conturi între interlopi.

Rudele lui Emi Pian au fost convinse să respecte regulile impuse de restricțiile pandemiei și, azi, au delimitat cu garduri metalice intrarea în curtea casei, unde au expus coșciugul cu aer condiționat al lui Emi Pian. Au împărțit și măști celor care au venit să-și ia adio de la defunct. Astfel, cu toții îi pot asculta pe Florin Salam și alți maneliști jelindu-l pe șeful Duduienilor în stilul carateristic romilor.

Dacă Emi Pian ar fi fost ținut în pușcărie, azi era viu

În luna septembrie 2019, Emi Pian a fost eliberat condiționat cu fast din închisoarea Rahova, unde era încarcerat după ce a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani și opt luni pentru santaj, camătă și influențarea declarațiilor, scrie buget.ro..

În fața penitenciarului, familia l-a întâmpinat cu artificii și cu lăutari. Florin Mototolea mai avea pe rol dosare în care era acuzat de cămătărie și șantaj, mai scrie buget.ro.

Cum arată și cu cine se iubește fiul lui Johnny Depp

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre