Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce face polițistul Marian Godină în pandemie. Tocmai a pierdut niște bani

Ce face polițistul Marian Godină în pandemie. Tocmai a pierdut niște bani
Agentul Marian Godină are peste 550.000 de fani pe Internet care urmăresc cu sufletul la gură noutăți. Vedetele sunt alpacaua Pablo și cei doi câini uriași. A primit și o veste proastă: a pierdut niște bani.

După doi ani de înfățișări, polițistul brașovean Marian Godină a fost lăsat cu ochii în soare de judecători, care i-au respins cererea în care acesta solicita acordarea drepturilor salariale. În timp ce lui Marian Godină i-au respins cererea, în cazul altor polițiști judecătorii au considerat că aceștia merită să încaseze banii solicitați, scrie fanatik.ro.

Polițistul Marian Godină a pierdut niște bani

După doi ani de înfățișări, judecătorii i-au respins cererea în care polițistul Marian Godină solicita acordarea drepturilor salariale.

Astfel, în cazul colegilor lui Godină, magistrații au decis: „Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii (colegii lui Godină – n.r.) în contradictoriu cu pârâtul Inspectoratul de Poliţie al judeţului Brasov. Obligă pârâtul, să recalculeze drepturile salariale ale reclamanţilor prin raportare la nivelul maxim al acestor drepturi salariale acordate pentru aceeaşi funcţie, grad, gradaţie, vechime în muncă şi în specialitate, aceleaşi condiţii de studii şi de desfăşurare a activităţii, din cadrul instituţiei pârâtului, pentru perioada 05.07.2015-prezent.

Obligă pârâtul să plătească reclamanţilor suma reprezentând diferenţe între nivelul salariilor obţinute şi nivelul maxim al salariilor stabilite pentru aceeaşi funcţie, grad, gradaţie, vechime în muncă şi în specialitate, aceleaşi condiţii de studii şi de desfăşurare a activităţii, din cadrul instituţiei pârâtului, pentru perioada 05.07.2015-prezent, actualizate cu indicele de inflaţie, precum şi dobândă legală calculată de la data scadenţei fiecărui drept salarial şi până la momentul plăţii efective. Respinge ca neîntemeiată cerere de chemare în judecată formulată de ceilalţi reclamanţi (printre care și Marian Godină – n.r.) în contradictoriu cu pârâtul Inspectoratul de Poliţie a Municipiului Braşov. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare”.

Ce face polițistul Marian Godină în pandemie

Polițistul-scriitor este plin de surprize. A atras peste 550.000 de admiratori cu comentariile sale acide. Acum, preocuparea principală este pandemia de COVID-19 și animalele sale, alpacaua Pablo și ciobăneștii uriași Iancu și Cairo.

Când face pauză de joacă, Marian Godină se face util în gospodărie. S-a apucat să facă o alee pe lângă casă și a fost felicitat pentru rezultat.

Marian Godină a strâns o avere frumușică din vânzarea cărții „Flash-uri din sens opus”. Din banii obținuți, și-a luat casă, mașină și și-a achitat și toate datoriile. Salariul mic nu mai este momentan o problemă.

Auto-Bild a calculat că Marian Godină a încasat peste 67.000 de euro din vânzarea cărții care l-a făcut cel mai celebru polițist din țară. Suma obținută l-a ajutat să-și cumpere o casă nouă și o mașină.

Polițistul Marian Godină, un simbol pentru lupta contra sistemului

Cum a devenit polițistul Godină un simbol pentru lupta contra sistemului? A început prin a posta dezvăluiri despre comportamentul șefilor: “Când tragi un Range Rover pe dreapta, deranjezi.”

A urmat un val de admirație. “Je suis Godină”, “Și eu sunt Godină”, “Jos corupția din poliție”. Sunt mesajele prin care mii de oameni, inclusiv colegi l-au susținut pe agentul Marian Godină.

În 2017, Marian Godină a publicat, pe contul său de Facebook, fluturaşul de salariu, ca răspuns pentru cei care au impresia că poliţiştii au „salarii nesimţite”. În leafă este inclusă şi norma de hrană, în valoare de 992 lei.

„Se temeau unii că poliţiştii au salarii nesimţite şi chiar îmi cereau să spun ce salariu am. Ăsta e salariul meu pe care l-am luat pe 14 martie, pentru luna februarie. Vă las să studiaţi şi să trageţi singuri concluzia. E mult sau puţin, după aproape 11 ani de poliţie? Ca să nu se interpreteze că vreau să induc în eroare, precizez că 229 de lei mi s-au oprit pentru plata telefonului personal. Deci fără telefon, la „total acordat pe card” ar fi fost 3045 lei. Da, ştiu, trebuie să îmi fac un abonament de telefonie mai convenabil”, a scris Marian Godină pe Facebook.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre