Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce legătură are Bill Gates cu varianta Omicron a coronavirusului. Internauții au descoperit totul

Ce legătură are Bill Gates cu varianta Omicron a coronavirusului. Internauții au descoperit totul
În timp ce autoritățile din România se pregătesc pentru valul cinci al pandemiei, iar specialiștii din domeniul medical avertizează că varianta Omicron va fi predominantă, în țară, de luna viitoare, internauții au descoperit adevărata legătură cu Bill Gates.

O nouă teorie conspiraționistă a invadat internetul. Varianta Omicron e  legată în mediul online de jocul Omikron lansat de Bill Gates în 1999. Oamenii spun că acesta este un „indiciu că pandemia a fost planificată”.

Postări care leagă un joc online numit „Omikron: The Nomad Souls” (n.r.. – trad. Omikron: Suflete nomade), lansat de compania Microsoft în 1999, de noua tulpină SARS-CoV2, numită Omicron au fost distribuite de mii de ori în ultimele săptămâni, pe toate rețelele de socializare. Internauții sugerează că nu este o coincidență, ci un indiciu. Ei sunt convinși că pandemia actuală a fost planificată. Și nu de ieri, de azi, ci cu mai bine de un deceniu în urmă.

„Omikron: The Nomad Soul” este un joc de aventură cu împușcături și mișcări de luptă. Acțiunea se petrece în orașul fictiv Omikron, cel mai mare oraș din cele cinci aflate pe planeta Phaenon, unde se desfășoară acțiunea jocului lansat de Microsoft.

Reacția autorităților române

„Creativitatea în dezinformare nu are limite”, notează reprezentanții RO Vaccinare, pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, după ce și în mediul online românesc au apărut teorii conspiraționiste privind o presupusă legătură între varianta Omicron a SARS-CoV2 și jocul Omikron lansat de Microsoft în anul 1999.

Varianta Omicron a virusului care a provocat pandemia de Covid-19 fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud. OMS a clasificat noua tulpină pe 26 noiembrie ca fiind o variantă care determină îngrijorare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre