Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce vin a băut șeful PNL la întâlnirea de taină cu Borza și Ostahie din hotelul lui Copos

Ce vin a băut șeful PNL la întâlnirea de taină cu Borza și Ostahie din hotelul lui Copos
Știrea săptămânii a fost despre președintele PNL, Nicolae Ciucă, care s-a spus că a avut o întâlnire de taină, la Ana Tower, cu fostul deputat Remus Borza și milionarul Dan Ostahie. Informația are în continuare ecouri. Vinul de la masa celor trei a fost altul decât ce a prezentat presa în informația inițială.

Evenimentul Zilei a descoperit confuzia mărcii de vin, de la întâlnirea lui Nicolae Ciucă cu Remus Borza și Dan Ostahie. Jurnaliștii care au filmat întâlnirea și au publicat-o pe site-ul la care lucrează, nu au avut imagini cu sticla/ele de vin consumată/e, însă a compilat, din meniu, informația, susținând că cei trei ar fi băut un vin franțuzesc care costa peste 16.000 de lei sticla. Evenimentul Zilei a aflat și a arătat cu vinul servit de Ciucă, Borza și Ostahie a fost unul autohton, deloc costisitor. Se vinde cu mai puțin de 200 de lei o sticlă.

În realitate, în pahare au avut vin Roșu de Petro Vaselo. Acesta este un vin produs pe dealurile de la Recaș, nu departe de Timișoara. Petro Vaselo este un brand apărut în 2005, în urma investiției unui om de afaceri italian. Nello Dal Tio, din Vazzola, un mic oraş din provincia Treviso, a avut o carieră de succes în domeniul aparatelor profesionale de cafea espresso, iar  în 2002 a ajuns prima dată pe dealurile din Petrovaselo în județul Timiș. Aici i-a venit ideea de a intra în industria vinului. Brandul Petro Vaselo a fost lansat de acest om de afaceri italian trei ani mai târziu, în 2005.

Ce vin a băut șeful PNL la întâlnirea de taină

Pe magazinul online al companiei, un vin  Roșu de Petro Vaselo se vinde cu mai puțin de 50 de lei. Cu același preț se poate achiziționa și de la magazinele de specialitate din Timișoara.

Un vin Roșu de Petro Vaselo se vinde cu sume cuprinse între 48 și 135 de lei

Acest vin este, practic, vinul cu prețul cel mai mic din gama producătorului. Este un Cabernet Sauvignon cu „note intense și elegante de fructe roșii, lemn dulce și rozmarin”, având un „gust picant și ușor balsamic”, cu o „textură perfect integrată și un postgust excelent de curat și persistent”, după cum putem citi pe site-ul companiei. La restaurantele de lux din centrul Timișoarei, vinul Roșu de Petro Vaselo se vinde cu 135 de lei sticla.

Ciucă, Borza și Ostahie, filați la restaurant

Surse politice au dat de înțeles că fără implicarea lui George Copos, proprietarul hotelului unde a avut loc întâlnirea, aceasta nu ar fi fost posibilă. Restaurantul se găsește la etajul 25 din Ana Tower. Reamintim că, potrivit Gândul.ro, duminică seară, Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Remus Borza, consilierul său, și Dan Ostahie, fondatorul companiei Altex. Din informațiile EVZ, nota de plată a fost achitată de cei trei, la comun.

Nicolae Ciucă a negat ulterior că a băut vin care costă 3.000 de euro, susţinând că acesta este ”un fake news grosolan”. El a susținut că a băut vin românesc și a spus și cam care a fost prețul unei sticle.

„Vinul respectiv, vă pot spune cu toată responsabilitatea şi asumarea, a fost un vin românesc. (…) Pe cuvânt de onoare că nu am ştiut, nu am crezut şi nici acum nu-mi vine să cred că există vin de o asemenea valoare. O sticlă e undeva la 370-380 de lei, era vin românesc. Nimic din ceea ce nu este adevărat nu mă afectează”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Până la această oră, George Copos, patronul hotelului unde se află restaurantul, nu a făcut nicio declarație din care să reiasă ce fel de vin se vinde în locația sa de la etajul 25.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre