Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai cumplita dimineață a Vioricăi Dăncilă. „Eram europarlamentar, a venit asistenta și…”

Cea mai cumplita dimineață a Vioricăi Dăncilă. „Eram europarlamentar, a venit asistenta și…”
Viorica Dăncilă a rămas în istoria contemporană drept priam femeie prim-ministru și premierul cel mai ironizat pe rețelele sociale. Cea care a condus guverul aproape doi ani are o poveste de viață foarte interesantă.

Copilul adoptat e parte din povestea pozitivă și fericită a vieții Vioricăi Dăncilă. Invitată în podcastul „A meritat cu Nasrin”, politiciana a dezvăluit un moment cumplit din viața ei. Cea mai grea dimineață a fost aceea când asistenta i-a bătut la ușă și a anunțat-o. era europarlamentar atunci, aflânduse în sesiune la Strassbourg. Fostul premier a povestit ceea ce realizatoarea podcastului a numit „cea mai cumplită dimineață” din viața Vioricăi Dăncilă.

„Eram europarlametar și aveam sesiune la Strasbourg. Într-o dimineață, a venit asistenta și a bătut la ușă devreme. Mi-am dat seama că întâmpla ceva. În momentul în care am aflat că mama a decedat am simțit că totul se prăbușește în jurul meu. M-am întors foarte greu în țară, nu aveam zbor direct. M-am întors în țară și tot speram să nu fie adevărat. Încercam să mă agăț de fir de paie, cum se spune, să amân momentul”, a dezvăluit Viorica Dăncilă.

Mama Vioricăi Dăncilă a divorțat de tânără

În vârstă de 59 de ani, Viorica Dăncilă a fost președinte al Partidului Social Democrat și a ocupat funcția de prim-ministru al României de la 29 ianuarie 2018 până la 4 noiembrie 2019. Este prima femeie din istoria României care a deținut această funcție. Din 12 aprilie 2022 este președintele Partidului Națiune Oameni Împreună – prescurtat NOI, în urma primului Congres Național al partidului, organizat în București.

Biografia fostului premier arată că a crescut într-o familie din Roșirii de Vede în care părinții au divorțat de tineri. Mama ei era țesătoare la fabrica de postavuri „Dorobanțul”, iar tatăl, Filimon Nica, era plutonier major în Armata Română.

Abia terminase facultatea când l-a adoptat pe Victor

Viorica Dăncilă a devenit mamă la numai doi ani după terminarea facultății, mai exact la 26 de ani. Ea l-a adoptat pe Victor. Fostul prim-ministru a povestit momentul întâlnirii cu fiul ei.

Viorica Dăncilă alături de soțul ei și de fiul lor

„La vârsta de 26 de ani l-am adoptat pe Victor. Viorica Dăncilă, la 26 de ani, era un om carea avea o meserie, un om stăpân pe picioarele lui, dar care nu cred că era era pregătit să facă acest pas. S-a întâmplat că-l văd pe Victor, o colegă lucra la o centrală telefonică, eram inginer și lucram la birouri. Mi-a spus într-o dimineață că un copil a fost abandonat și mai multe colege am fost să îi ducem copilului cele necesare.

Am mers, l-am văzut și în momentul acela am realizat că nu îl pot lăsa pe Victor acolo. Am simțit o legătură sufletească. Când am văzut ghemotocul acela mic că plângea și parcă își striga neputința și disperarea, eu am simțit că mi s-a adresat mie și că nu îl pot lăsa acolo. Familia a fost neîncrezătoare la început și e normal, aveam doar 26 de ani. Eram la început de drum și carieră, aveam doar doi ani de când am terminat facultatea”, a povestit Viorica Dăncilă, într-o ediție Teo Show.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre