Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai mare frică a lui Marcel Ciolacu e legată de fiul său. Politicianul a vorbit despre drama pe care a trăit-o

Cea mai mare frică a lui Marcel Ciolacu e legată de fiul său. Politicianul a vorbit despre drama pe care a trăit-o
Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții românilor din Diasporă și a făcut dezvăluiri tulburătoare. A vorbit despre frații lui, dar și despre fiu, încă student la facultatea de medicină.

Politicianul a povestit cum un frate al său a plecat în Germania, iar acest lucru i-a rupt sufletul. Marea teamă a lui Ciolacu este ca fiul său să nu-și dorească același lucru.

„Și-a căutat visul american în Germania. Când a plecat, a fost o dramă”

„În 1992, fratele meu a plecat în Germania. Pe atunci călătoream câte patru în mașină, cu alți cumnați. Ei și-au căutat „visul american” în Germania. Așa era perioada aceea. După 15-20 de ani s-au întors. Au reușit să aibă voința de a se întoarce și de a se realiza și în România.

Când a plecat fratele meu a fost o dramă. Aceeași dramă o resimt când mă întâlnesc cu fiul meu care, în curând, va termina Medicina. Atâta minte am avut încât am făcut doar un copil… Dar sper să nu cumva să-i treacă prin cap să plece din România! Acum e student la Medicină”, a spus Marcel Ciolacu.

Vrea să îi ajute pe românii din Diasporă

Pe de altă parte, premierul a declarat că va căuta soluții pentru ca românii din Diasporă să aibă o altă viață, iar comunicarea cu aceștia să se desfășoare mult mai bine decât până acum.

Marcel Ciolacu și fiul său, student la medicină în ultimul an

„Sper să reuşim să construim împreună, şi cu doamna ministru de la Externe şi cu viitorii consuli, să încercăm să mărim numărul de consulate acolo unde este nevoie, poate să mai închidem din ele acolo unde nu este nevoie, dar trebuia cineva să stea în nu ştiu ce ţară. Să găsim pârghiile administrative. Bugetul României nu trebuie să fie zgârcit în ceea ce priveşte comunicarea directă cu diaspora.

„Trebuie să găsim, pe lângă dreptul de vot, trebuie să găsim ceva ce n-a funcţionat până acum

Indiferent dacă această imensă plus valoare a părăsit România, statul român este dator de a menţine conexiunea cu dumneavoastră şi de a găsi pârghiile necesare de a vă simţi ancoraţi şi în decizia nu numai politică, pentru că aveţi dreptul de vot şi este bine să vi-l exprimaţi, cu toate că pe mine, de la PSD, nu m-aţi acoperit de voturi. Înţeleg motivele şi putem discuta despre ele, dar trebuie să găsim, pe lângă dreptul de vot, trebuie să găsim ceva ce n-a funcţionat până acum”, a susţinut premierul la întâlnirea respectivă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre