Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai sănătoasă metodă de a curăța chiuveta de rugină. Costă doar câțiva lei și vă scapă de stres. Încercați și vedeți diferența

Cea mai sănătoasă metodă de a curăța chiuveta de rugină. Costă doar câțiva lei și vă scapă de stres. Încercați și vedeți diferența
Chimicalele costisitoare pe care le-ați tot folosit de ani buni ca să scăpați de rugina la chiuvetă s-au dovedit a fi ineficiente? E momentul să încercați ceva nou, cu eficiență maximă.

Orice gospodină are nevoie de soluții magice pentru o casă care să strălucească de curățenie. Iată cât de mult vă ajută soluțiile ieftine.

Obiectele din alamă dau oricei case un farmec aparte, dar problemele apar atunci când trebuie curățate. Nu și dacă veți folosi un amestec de mălai, sare și oțet. Tot ce trebuie să faceți este să frecați bine cu acest preparat, apoi să limpeziți cu apă. Garanta, veți rămâne surprinși la final. Robinetele din alamă vor străluci dacă sunt frecate cu de cretă amestecat cu oțet. La final se clătesc bine cu apă și se șterg cu o cârpă moale.

Praful de copt, cel mai bun remediu pentru un blat de bucătărie perfect

O bucătărie care să arate ca-n reclame e visul oricărei femei, dar când blatul se umble de murdărie, situația se complică. Praful de copt vă scapă de orice problemă. Presărați pe locul murdar, apoi frecați cu un burete înmuiat puțin în apă călduță. Limpeziți la final. Parcă nimic nu e atât de complicat ca atunci când apar pe chiuvetă pete de rugină. Încălziți puțin oțet în care ați presărat puțin sare.

Luați o lavetă de bumbac, îmbinați în această soluție și frecați zonele pătate. Lăsați să acționeze câteva minute și clădiți cu apă călduță. Oțetul încălzit, dar în amestec cu bicarbonat și puțin detergent de vase este fantastic pentru a curăța cada sau cabina de duș. Pulverizați, lăsați să acționeze zece minute și clătiți cu apă.

Ce spuneți de un detergent homemade pentru curățat faianța și gresia?

Cea mai bună soluție pentru a scăpa de murdăria de pe gresie, faianță, sticlă, mobilă, ba chiar și de grăsimea de pe plită și aragaz rămâne o combinație de coji de lămâi, mandarine, portocale sau clementine. Modul de preparare este următorul: se umple un borcan de sticlă cu coji de citrice proaspăt curățate.

Se toarne oțetul alimentar peste acestea și se sigilează borcanul. Se lasă două săptămâni la macerat. La final, strecurați, diluați concetratul cu apă distilată, în proporție de 1:1. Puneți totul într-un pulverizator.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre