Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai scumpă rochie de mireasă din lume a costat 31 milioane de dolari – Foto

Cea mai scumpă rochie de mireasă din lume a costat 31 milioane de dolari – Foto
Una dintre cele mai importante zile din viața unei femei este nunta ei, un moment plin de dragoste, speranță și entuziasm. Iar rochia de mireasă trebuie să fie perfectă. Care sunt cele mai scumpe ținute și cine au fost norocoasele care le-au purtat.

Ziua nunții este un moment plin de emoție care semnifică începutul unei noi călătorii alături de partenerul tău. Iar fiecare mireasă investește mult timp și bani în alegerea și achiziționarea unei rochii de mireasă extraordinare. Iată și care a fost cea mai scumpă din lume. 

De ce au rochiile de mireasă culoarea albă

Potrivit FinancesOnline, atunci când Regina Victoria s-a căsătorit cu Prințul Albert în 1840, ea a îmbrăcat o rochie albă din satin de mătase și dantelă.

Tradiționaliștii au fost surprinși de această ținută deoarece, la acea vreme, rochiile de nuntă regale erau de obicei roșii, iar albul era considerat o culoare a tristeții. Cu toate acestea, femeile au fost mișcate de rochia albă de mireasă a reginei Victoria, iar de atunci, această culoare a devenit standardul pentru rochiile de mireasă de pretutindeni.

Rochia de mireasă Angelababy – 31 de milioane de dolari

Cea mai scumpă rochie de mireasă din lume a costat 31 milioane de dolari

Una dintre cele mai scumpe rochii de mireasă purtate vreodată este cea purtată de actrița, cântăreața și modelul chinez Angela Yeung, mai cunoscută sub numele de Angelababy. Rochia ei a fost un model Dior couture, a cărui realizare a durat peste cinci luni.

Modelul elaborat, care este compus din tul și organza satinată fildeș are aproape 100 de buchete de trandafiri din dantelă Chantilly tăiate manual și o trenă imensă.

Rochia de mireasă cu diamante în valoare 12 milioane de dolari

Designerul Renee Strauss și bijutierul Martin Katz au lucrat împreună pentru a crea această capodoperă. Această rochie clasică a fost făcută pentru a garanta că mireasa este întotdeauna în centrul atenției.

The Diamond Wedding Dress este compusă din diamante de 150 de carate și cea mai fină mătase.

Rochia din aur alb a lui Yumi Katsura: 8,5 milioane de dolari

Yumi Katsura, un designer de modă japonez, a creat această rochie de mireasă uimitoare folosind satin și mătase fină, dar și multe pietre prețioase. Yumi Katsura lucrează în domeniu de peste 50 de ani și este o meșteră desăvârșită.

Les Ecoles de la Chambre Syndicale de La Couture Parisienne a fost școala ei de modă din Paris. De asemenea, are onoarea de a-și fi expus produsele la prima prezentare a colecției pentru mirese din Japonia.

Serena Williams a purtat o rochie de mireasă de 3,5 milioane de dolari

Celebra rochie de mireasă a Serenei Williams a costat 3,5 milioane de dolari

Cunoscuta jucătoare de tenis Serena Williams a creat, fără îndoială, o impresie în 2017 cu uimitoarea ei ținută de bal de nuntă. Rochia, creată de Sarah Burton este o piesă atemporală, cu un decolteu superb în formă de inimă și o pelerină uimitoare în cascadă. Cu un preț uimitor de 3,5 milioane de dolari, acest design istoric este printre cele mai scumpe rochii de mireasă de până acum.

Victoria Swarovski: 1 milion de dolari și 500.000 de cristale

Se spune că rochia personalizată a renumitului designer Michael Cinco pentru Victoria Swarovski valorează peste 1 milion de dolari. Uimitoarele 500.000 de cristale de pe rochia de mireasă cu mărgele elaborate au însumat o greutate de aproximativ 100 de kilograme. Moștenitoarea bijuteriilor Swarovski a accesorizat un voal uimitor, pentru a accentua și mai mult aspectul de prințesă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre