Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai tare plăcintă cu brânză din Dobrogea. Nimeni nu rezistă în fața acestei rețete

Cea mai tare plăcintă cu brânză din Dobrogea. Nimeni nu rezistă în fața acestei rețete
Dacă vă e poftă de un desert cu adevărat senzațional, trebuie să încercați plăcinta cu brânză fiartă în lapte din Dobrogea. Se poate mânca cu poftă și ca mic dejun.

Cu un gust fantastic, plăcinta cu brânză fiartă în lapte din Dobrogea vă face ziua mai frumoasă. Iată rețeta care o face de neuitat.

Dacă până acum ați mâncat plăcinta cu brânză tradițională, a venit momentul să încercați o rețetă fantastică, din Dobrogea. Pentru că e deosebită, necesită puțin mai mult timp pentru a o pregăti dar, garantat, veți uita de orice cură de slăbire.

Ingredientele necesare

Pentru foile de plăcintă aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g făină albă pentru pâine sau făină pentru produse de patiserie și cozonac, 1 pahar cu apă călduță, 4 linguri cu ulei, 1 lingură cu oțet, 1 linguriță cu sare. Pentru compoziție aveți nevoie de: 12 foi de plăcintă (proaspăt pregătite sau congelate), 1 kg telemea de vacă, 1 l lapte, 5 ouă, 3 linguri cu smântână, unt sau ulei pentru uns tava.

Cum se prepară foile de plăcintă

Puneți făina într-un vas și faceți o adâncitură în mijloc, unde puneți uleiul, apa călduță, sarea și oțetul. Amestecați bine cu lingura și puțin câte puțin adăugați și făina. Când aluatul începe se întărească, se frământă cu mâna.

Plăcintă cu brânză
Plăcintă cu brânză fiartă în lapte

Acoperiți cu un prosop curat și lăsați la loc cald, pentru un sfert de oră. Împărțiți aluatul în mai multe bucăți, întindeți în foi subțiri și pregătiți compoziția.

Mod de preparare al compoziției

Radeți brânză și amestecați cu ouăle și smântâna. Puteți folosi mai multe tipuri de brânză, va avea un gust nemaipomenit. Ungeți tava cu unt sau ulei, așezați patru foi de plăcintă și jumătate din cantitatea de brânză, apoi întindeți foarte bine. Puneți din nou patru foi de plăcintă și restul de brânză. La final puneți și ultimele patru foi de plăcintă și turnați deasupra un litru de lapte.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ o oră și jumătate. Atenție! Focul trebuie să fie mic. Scoateți tava și acoperiți cu un prosop pentru un sfert de oră. Cine dorește, poate să o servească cu smântână.

Sursă foto: folclor-romanesc.ro, www.paptot.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre