Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai tristă veste pentru români. Se golește portofelul din ce în ce mai mult. Nimeni nu se aștepta la așa ceva

Cea mai tristă veste pentru români. Se golește portofelul din ce în ce mai mult. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Cu puțin timp înainte, Comisia Europeană le-a dat o veste greu de digerat românilor. Anunțul le va aduce lacrimi în ochi.

Din nefericire, nu vor mai fi prelungite măsurile de urgență introduse anul trecut pentru protejarea consumatorilor de creșterea prețurilor energiei. Odată cu tăierea subvențiilor la energie, e clar pentru toată lumea că facturile vor crește din nou în ritm alert.

Ce au spus reprezentanții Comisiei Europene în comunicat

Printr-un comunicat, „Comisia confirmă că nu va propune o prelungire a acestor măsuri de criză”, care includ reducerea cererii de energie electrică, plafoane de venituri pentru centralele electrice şi reguli de stabilire a preţurilor cu amănuntul. De asemenea, Comisia Europeană a amintit că în prezent prețul energiei electrice a scăzut la 80 euro/MWh. A scăzut, de asemenea și prețul la gaze.

Ce ajutor vor primi românii de la Guvern

Chiar înainte de comunicatul pe care l-a dat Comisia Europeană, guvernul a decis să le dea românilor cu venituri mici un ajutor prețios în bani. Locuitorii sectorului 1 din București, de exemplu, vor putea depune dosare pentru a primi vouchere în valoare de 3000 de lei necesare pentru plata facturilor.

Cresc facturile la energie!

„Să dăm mai mulți bani către cei mai în nevoie și mai puțini bani către cei care sunt bine din punct de vedere economic”

”Consiliul a votat demult acest proiect. Mai mult decât atât, l-am și modificat având ca principiu să dăm mai mulți bani către cei mai în nevoie și mai puțini bani către cei care sunt bine din punct de vedere economic. Este cunoscut faptul că sectorul 1 are și foarte mulți cetățeni cu o situație financiară care nu le creează probleme.

Adică diferența aceasta dintre proiectul inițial de 1.000 lei, cum a spus doamna Armand să dăm la toată lumea, este amendamentul PSD.”, a declarat președintele PSD al Sectorului 1, Florin Manole, pentru Antena 3 CNN.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre