Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai cunoscut bărbos din showbiz a murit în somn

Cel mai cunoscut bărbos din showbiz a murit în somn
Colegii de trupă, Billy Gibbons și Frank Beard, au anunțat într-un mesaj că Dusty Hill a murit în locuința sa din Houston, Texas, fără să dea alte detalii.

Cel mai cunoscut bărbos din showbiz a murit în somn. O moarte de „premiant”, ar spune unii. S-a culcat și s-a trezit, probabil, direct în rai.

Dusty Hill, basistul trupei americane ZZ Top, avea 72 de ani. El a cântat cu trupa mai mult de 50 de ani. „O să-ți simțim lipsa enorm, prietene. „Noi, împreună cu legiuni de fani ZZ Top din jurul lumii, vom duce dorul prezenţei tale statornice, bunei tale naturi şi angajamentului de durată pentru asigurarea bazei (bottom) monumentale pentru „Top””, au scris colegii săui de trupă, într-un mesaj.

Dusty Hill (Joseph Michael Hill, pe numele adevărat), s-a născut în Dallas, în 1949 şi a cântat, în timpul şcolii, la violoncel, fapt care a făcut facilă trecerea spre bas. El, împreună cu fratele Rocky, chitarist, şi Beard cântau în trupe locale precum Warlocks, The Cellar Dwellers şi American Blues, având acelaşi circuit cu trupa lui Gibbons, Moving Sidewalks.

O vreme, Dusty a cântat la chitară la început, alături de fratele său Rocky, în Dallas. Cei doi fraţi au renunţat să mai cânte împreună, din cauza unor diferenţe creative, iar Hill şi Beard s-au mutat în Houston, unde s-au reunit cu Gibbons în ZZ Top.

Cel mai cunoscut bărbos din showbiz

Trupa ZZ Top a fost fondată în 1969 și a avut primul concert un an mai târziu, potrivit BBC.

Cu înfăţişarea lui inconfundabilă, similară cu cea a vocalistului principal, Billy Gibbons, – barbă lungă şi blondă, ochelari de soare şi pălărie -, Dusty Hill a devenit membru al grupului ZZ Top în 1970, la un an după înfiinţarea formaţiei.

În anii ’90, formaţia s-a aventurat într-o sonoritate mai tehnologizată, folosind sintetizatoare. După care a revenit la stilul care a consacrat-o.

Cu 15 albume de studio și 4 albume din concerte live, cu celebrele hituri Gimme All Your Lovin’, Sleeping Bag sau Viva Las Vegas, ZZ Top a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2004. În afară de bass, Dusty Hill a mai cântat la clape și la voce.

El a apărut și în câteva filme: Back to the Future, Partea a III-a și în Deadwood. Ddar și în serialul de animație King of the Hill.

Sursa foto: Instagram

Flash. Lumea se dezbracă în costum de baie în centrul acestei capitale

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre