Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai dedicat jurnalist de la televiziunea națională a devenit viral pe TikTok. Veți fi uimiți de ce a ajuns să facă pentru TVR

Cel mai dedicat jurnalist de la televiziunea națională a devenit viral pe TikTok. Veți fi uimiți de ce a ajuns să facă pentru TVR
Telejurnalul TVR, a ajuns viral pe TikTok.  Totul datorită unui prezentator care, prin ceea ce face, pare a fi cel mai dedicat jurnalist al televiziunii naționale.

De o vreme, prezentatorul Radu Andrei Tudor se filmează cu telefonul mobil în timp ce citeşte știrile TVR de pe prompter, iar imaginile le transmite direct pe contul său de TikTok.  Gestul jurnalistului s-a viralizat, astfel că jurnalul de știri TVR e urmărit de mii și mii de utilizatori ai rețelei și nu numai. Tinerii sunt primi beneficiari: dacă ei nu se mai uită așa de mult la televizor, la știri, vin știrile peste ei, prin intermediul celei mai accesate rețele sociale.

Prezentatorul TVR Radu Andrei Tudor se filmează în studio, pe TikTok, în timp ce citeşte ştirile de pe prompter. Inițiativa lui e unică în rândul jurnaliștilor de televiziune autohtoni. Însă i-a adus vizibilitate și, mai mult, a adus vizibilitate jurnalelor de știri de la postul public de televiziune.

Pe scurt, Telejurnalul TVR care începe la ora 20.00 este de câteva zile live şi pe TikTok din iniţiativa prezentatorului din timpul săptămânii. Radu Andrei Tudor este @The.News.Man pe TikTok şi are deja aproape 58.000 de followerişi 1,6 milioane de like-uri.

Potrovit Paginademedia.ro, clipurile sale cu ştirile Telejurnalului TVR pe TikTok au zeci de mii de vizualizări, sute de mii, iar unele au ajuns și la  milioane. Prezentatorul TVR Radu Andrei Tudor  a ajuns să fie cunoscut drept „omul de ştiri de pe TikTok”. E oprit pe stradă și felicitat. În plus, secțiunile de comentarii sunt pline de aprecieri.

Cum a început fenomenul TikTok al Telejurnalului TVR

„Pun telefonul pe ecranul laptopului şi de acolo transmit. Ideea mea a fost să ajungă ştiri la oamenii care nu mai consumă televiziune, la cei care nu au cum să fie în faţa unui televizor şi la românii din străinătate care sunt dornici să afle ce se întâmplă acasă la ei“, a spus Radu Andrei Tudor pentru Paginademedia.ro.

@the.news.man #românianews ♬ sunet original – The.News.Man🌍

„Am observat fenomenul TikTok de când a venit pandemia. Am vrut să verific la ce se uită oamenii, care subiecte merg. Şi mi-am zis: „Ce-ar fi dacă mi-aş face un TikTok?” Am început să fac nişte cut-uri de 59 secunde cu câteva ştiri din jurnal. Am avut o mare surpriză. Contul a mers bine de la început. Apoi, următoarea etapă, mi-am zis: „Cum ar fi dacă aş da jurnalul şi pe TikTok. Să asculte oamenii jurnalul chiar dacă nu sunt în faţa unui televizor. M-am gândit şi la românii din străinătate.

Nu ştiam cum se face live exact. Dar mi-am pus următoarea condiţie: să nu interacţionez cu oamenii în timpul jurnalului. Vorbesc cu ei după aceea, mai rămân 10 minute pe live. Supriza a fost imensă. Ultimul live pe care l-am făcut aseară a ajuns la 16.000 de oameni. Mulţi dintre cei care se uită vor veni apoi pe TV”, a dezvăluit jurnalistul despre succesul înregistrat, pentru sursa citată.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre