Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai inteligent om de pe pământ are un IQ fără precedent în istoria omenirii. I se spune Mozart al matematicii

Cel mai inteligent om de pe pământ are un IQ fără precedent în istoria omenirii. I se spune Mozart al matematicii
Probabil că numele de Terence Tao unora nu le spune nimic. Dar australianul a uimit lumea cu IQ-ul său, care este de 230. Fără precedent în istoria omenirii.

Un matematician australian este numit Mozart al matematicii. Terence Teo este considerat cel mai inteligent om de pe pământ.

Ca o comparație, IQ-ul mediu al unui individ se situează de obicei în jurul valorii de 100, iar cel al lui Albert Einstein a fost estimat la… „doar” 160. În ceea ce-l privește pe Terence Tao, este atât de deștept, încât i se spune Mozart al matematicii, pentru că întrece cu mult toate geniile.

A învățat să citească singur la doi ani

Povestea acestuia începe de când era copil, la doar doi ani învățând să citească singur, 1 Sesame Street la televizor. Până la vârsta de 14 ani, a promovat examenele de admitere la universitate în matematică, fizică, chimie, biologie și engleză și a absolvit cursuri universitare în domenii precum fizica matematică, mecanica cuantică, matematica discretă.

Dar și algebra liniară și abstractă, integrarea Lebesgue, teoria electromagnetică, optica și mai multe domenii ale informaticii. La liceu a urmat studii clasice, istorie europeană modernă și latină în clasa a 12-a. Terence Tao s-a alăturat Asociației Australiei de Sud pentru cei supradotați. La vârsta de 7 ani, după ce a învățat singur limbajul de programare BASIC (citind un manual), a scris mai multe programe de calculator pe probleme de matematică.

Cel mai inteligent om din lume

Terence a reușit să elucideze o problemă de matematică, denumită „conjectura discrepanței”

„Viața este foarte nedreaptă, pentru că nimeni nu mi-a cerut vreodată să-mi evaluez inteligența”, a spus acesta la un moment dat. Cu câțiva ani în urmă, Terence a reușit să elucideze o problemă de matematică, denumită „conjectura discrepanței”, care a fost un mister pentru matematicieni în ultimii 80 de ani.

Terence poate scrie cu încredere despre subiecte diverse precum ecuațiile cu derivate parțiale, teoria analitică a numerelor, geometria manifoldurilor, analiza non-standard, teoria grupurilor, teoria modelelor, mecanica cuantică, probabilitatea. Dar și despre teoria ergodică, combinatorica, analiza armonică, procesarea imaginilor, analiza funcțională și multe altele. Unele dintre acestea sunt domenii la care a adus contribuții fundamentale.

La 31 de ani a primit bursa MacArthur Fellowship

La vârsta de 24 de ani, Terence Tao a fost promovat profesor la UCLA și rămâne cea mai tânără persoană numită vreodată profesor de către această instituție. La 31 de ani a primit bursa MacArthur Fellowship. Terence Tao, a intrat în istorie în 2006, devenind primul membru al facultății UCLA care a câștigat prestigioasa Medalie Fields, deseori descrisă drept „Premiul Nobel pentru matematică”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre