Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai bune soluții pentru a întreține părul decolorat. Ce să faceți ca să nu se îngălbenească

Cele mai bune soluții pentru a întreține părul decolorat. Ce să faceți ca să nu se îngălbenească
Ați visat mult timp la o schimbare de look, dar rezultatul v-a dezamăgit? Iată câteva soluții care vă vor fi de mare ajutor.

Tonurile de galben și portocaliu din păr nu vor sub nici o formă să dispară? Aveți la îndemână câteva variante simple, dar cu efect 100%.

Cele mai bune soluții pentru a întreține părul decolorat. Ce să faceți ca să nu se îngălbenească

Dacă v-ați schimbat nuanța părului, dar ați rămas cu tonuri de galben, nu e cazul să vă stricați podoaba capilară apelând din nou la vopsea. Cel mai indicat este un șampon nuanțator sau masca cu efect anti-îngălbenire. Sunt soluții rapide pe care le puteți folosi cu succes acasă.

În plus, șamponul nuanțator este foarte bun și dacă vreți să reîmprospătați blondul rece. Ca să vă bucurați de efectul acestuia, aplicați pe părul umed și lăsați să acționeze în jur de cinci minute, apoi clătiți. Veți obține rezultate foarte bune dacă îl veți folosi periodic.

Măștile conțin proteine de mătase și extract de tescovină de struguri

Cât privește masca cu efect anti-îngălbenire, acestea sunt special concepute nu doar pentru părul decolorat, ci și pentru cel blond sau grizonat. Nu veți aveți nici un fel de probleme cu părul, întrucât aceasta conține ingrediente benefice podoabei capilare, respectiv proteine de mătase dar și extractul de tescovină de struguri.

Și în acest caz, produsul se aplică pe părul uscat cu prosopul și se lasă să acționeze între trei și șapte minute, apoi se clătește. Atenție! Pentru a nu vă păta mâinile, folosiți mănuși.

Decolorarea părului prin metode naturiste

Cel mai bine ar fi însă ca părul să fi decolorat folosind metodele naturiste. Specialiștii vă recomandă să amestecați două-trei linguri cu ulei de măsline cu o lingură cu suc de lămâie și o cană cu apă. Cu acest amestec se masează părul și se lasă pe podoaba capilară în jur de 30 de minute.

Ulterior, se clătește bine părul și se spală cu șampon, în mod obișnuit. O altă metodă foarte bună este ceaiul de mușețel. Eficiență maximă se obține dacă veți fierbe mușețelul alături de o mână cu flori de tei.

Atenție! Se folosesc doar florile naturale, nu plicurile cu ceai. Când ați ajuns la culoare dorită, se oprește clătirea părului cu ceai.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre