Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai bune trucuri pentru a păstra fructele proaspete pe timp de caniculă

Cele mai bune trucuri pentru a păstra fructele proaspete pe timp de caniculă
Valurile de căldură din ultima perioadă face ca multe tipuri de fructe să se strice mult mai repede. Cu aceste trucuri, veți avea fructele proaspete pe care le doriți.

Fructele proaspete sunt o modalitate excelentă de a vă hidrata, de a vă răcori și de a evita senzația de moleșeală în timpul zilelor caniculare de vară. Iată cele mai bune trucuri pentru ca acestea să nu strice prea repede.

Merele se păstrează în loc răcoros

Specialiștii vă recomandă să păstrați merele neacoperite, într-un spațiu răcoros, departe de lumina soarelui și de căldură. În funcție de soi, acestea se păstrează până la două săptămâni. Atunci când sunt refrigerate, majoritatea merelor pot fi păstrate timp de trei până la patru săptămâni și sunt un deliciu.

Bananele se păstrează la temperatura camerei

Păstrați bananele la temperatura camerei și departe de lumina directă a soarelui și de căldură. Acestea devin galbene, moi și dulci pe măsură ce se coc. Dacă doriți să accelerați procesul de maturare, puneți-le într-o pungă de hârtie cu un măr peste noapte. Gazul etilen natural eliberat de măr va ajuta la coacerea lor.

Fructele de pădure se pot congela

Cum păstrați fructele pe timp de caniculă

Fructele de pădure sunt culese coapte și trebuie consumate cât mai curând posibil. Fructele de pădure nu se recomandă să fie spălate decât în momentul în care urmează să le consumați. Fructele de pădure se păstrează foarte bine la congelator. Cireșele se pot păstra câteva zile la frigider. Când doriți să le consumați, lăsați o perioadă la temperatura camerei, apoi le spălați.

Citricele trebuie să stea departe de lumina soarelui

Portocalele și lămâile pot fi păstrate la temperatura camerei, departe de lumina directă a soarelui, timp de câteva săptămâni. Refrigerate, vor rămâne proaspete timp de câteva săptămâni. Tot la temperatura camerei puneți și mango, dacă cedează ușor la atingere este gata de consum.

Piersicile nu se țin la frigider

Specialiștii spun că toate fructele cu sâmburi, inclusiv caisele, prunele și hibrizii lor se coc după recoltare. Acestea trebuie păstrate la temperatura camerei, ferite de lumina soarelui și de căldură, până când devin moi la atingere și au o aromă dulce.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre