Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai frumoase femei din Rusia plâng din cauza războiului. Nu pentru victime, ci pentru bani

Cele mai frumoase femei din Rusia plâng din cauza războiului. Nu pentru victime, ci pentru bani
Conflictul dintre Rusia și Ucraina se transformă pe zi ce trece între Rusia și restul lumii, cel puțin pe anumite planuri. După ce americanii au interzis importurile de caviar, diamante și fructe de mare din țara lui Putin, rușii au decis să interzică și ei ceva: Instagramul.

Cele mai atrăgătoare femei din Rusia sunt absolut disperate, ele plâng din cauza războiului, căci rămân fără bani.

Vedetele au luat atitudine pe rețelele sociale. Influencerii din Rusia rămân fără venituri după ce conducătorul suprem a decis pentru ei. Iar acesta a decis să suspende Instagram. Disperați, au plâns cu lacrimi amare in fața fanilor, live desigur. Unii au denumit instagram viața lor. În disperare, alții oferă bani celor care îi vor urma pe Telegram, acolo unde migrează.

Vladimir Putin a decis să interzică Facebook, Instagram și WhatsApp în Rusia, după ce Meta a anunțat că, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina, va permite excepții de la regulile ce privesc conținutul care incită la violență și ură, de asemenea nu va elimina mesajele ostile la adresa armatei sau a liderilor ruși.

Acest lucru se întâmplă deja, iar fotografiile cu soldați ruși morți, de exemplu, rămân pe rețele, fără să fie eliminate pentru conținut nepotrivit politicilor, așa cum s-ar fi întâmplat până acum. Acesta e un singur exemplu.

Instagram, interzis din 14 august

Săptămâna aceasta, autoritatea de reglementare a comunicațiilor din Rusia a anunțat utilizatorii de Instagram să-și mute fotografiile și videoclipurile de pe conturi, înainte de a nu mai putea să le acceseze. În același e-mail li s-a sugerat să treacă la „platformele de internet compatibile” ale țării.

„Trebuie să asigurăm sănătatea psihologică a cetățenilor, în special a copiilor și adolescenților, pentru a-i proteja de hărțuire și insulte online”, a transmis autoritatea de reglementare Roskomnadzor.

Influencerii au dat fuga să plângă live

Interdicția ar fi trebuit să intre în vigoare luni, 14 martie. Înainte de a le fi restricționate conturile, cele mai cunoscute și sexy creatoare de conținut online au vorbit pentru ultima dată cu urmăritorii lor. Unii dintre cei mai renumiți influenceri ai Rusiei au izbucnit în lacrimi.

Vedeta de reality TV, Olga Buzova, care are 23,3 milioane de urmăritori pe Instagram, a postat duminică un videoclip de aproape șapte minute în care plânge vorbind despre pierderea iminentă a audienței sale.

„Nu îmi este frică să recunosc că nu vreau să vă pierd. Nu știu ce ne rezervă viitorul. Nu știu. Mi-am împărtășit viața, munca și sufletul. Aceasta este o parte a sufletului meu. Simt că o mare parte a inimii mele și viața mea îmi sunt luate.”, a spus Olga Buzova, citată de Insider. 

În vârstă de 36 de ani, Olga Buzova obișnuia să își țină la curent comunitatea impresionantă de urmăritori cu toate noutățile din viața ei, publica imagini din vacanță sau din sânul familiei sale.

Cele mai sexy femei din Rusia plâng online

Și Liza Lukasheva, altă influenceriță celebră, a publicat un videoclip, în weekend, în care le-a spus urmăritorilor că este în „doliu” după ce Rusia a interzis Instagram.

„Credeți că pentru mine, ca influencer pe Instagram, aceasta este o sursă de venit? Pentru mine, aici este toată viața. Este sufletul. Este singurul lucru cu care mă trezesc și adorm de 5 ani la rând”, a spus aceasta, citată de NYPost.com. Liza este urmărită pe Instagram de un milion de persoane, care îi apreciază postările în ipostaze provocatoare.

Unde se „mută” influencerii ruși

Unii din influenceri au îmbrățișat sfatul autorităților. Valeria Chekalina își îndeamnă urmăritorii să se se îndrepte spre alte platforme. Valeria Chekalina este însărcinată și are 10,5 milioane de urmăritori. Ea a adăugat în descrierea conturilor ei  informația că viitorul ei conținut va fi postat pe Telegram și VK.

„Instagram nu mai există. Voi fi aici acum. Abonați-vă pentru conținut suplimentar, nașterea și fiul meu vor fi pe VKontakte și Telegram!”, a scris Valeria Chekalina.

Reacția internauților, departe de cea scontată

Cu toată jalea împărtășită public, vedetele online-ului rusesc nu s-au ales cu prea multă simpatie din partea oamenilor.  În timp ce o parte din influenceri au primit mesaje de sprijin de la cei care îi apreciază, multe persoane i-au criticat pentru că se plâng că nu mai au acces la Instagram, în timp ce ucrainenii își pierd casele și chiar și viețile în război.

„Plângeți pentru cei morți în război!”, sau „Doamne, în Ucraina oamenii mor, copiii sunt în metrou, nu au unde să doarmă, au pierdut totul, iar tu plângi din cauza Instagramului?!”, au comentat internauții ca răspuns la postarea Olgăi Buzova.

Sursa foto: Facebook, Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre