Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai mici muzee din lume. Unul dintre acestea este adăpostit într-un puț de lift abandonat

Cele mai mici muzee din lume. Unul dintre acestea este adăpostit într-un puț de lift abandonat
Suntem obișnuiți cu muzee spectaculoase, unde să te pierzi ore întregi, dar există și muzee foarte mici care conțin cele mai spectaculoase lucruri. Cum ar fi cel dintr-un puț de lift abandonat.

V-ați fi gândit vreodată să vizitați un muzeu aflat într-un puț de lift abandonat? Dacă ajungeți în America o puteți face și sigur veți rămâne uimiți de ceea ce veți vedea.

Muzeul Warley din Marea Britanie se află într-o cabină telefonică

Situat în orășelul Warley, în frumoasa vale Calder, întregul muzeu Warley este adăpostit într-o cabină telefonică de modă veche. Muzeul expune artefacte istorice locale și curiozități care sunt donate de locuitorii din Warley. Expoziția este schimbată la fiecare câteva luni pentru a se asigura că această mică atracție este cât mai interesantă și variată posibil.

La Museumm din New York nu aveți voie să stați mai mult de zece minute

Muzeul din liftul abandonat

Acest muzeu minuscul, situat între Tribeca și Chinatown, este adăpostit într-un puț de lift abandonat. Cândva un atelier de costume de pe Broadway, muzeul adăpostește o varietate de obiecte, de la obiecte de zi cu zi la „artefacte moderne”.

Deși ați putea petrece ore întregi admirând exponatele sale conceptuale, probabil că nu veți avea nevoie de mai mult de 5 sau 10 minute pentru a vedea întreaga colecție.

Dulapul lui Edgar, Tuscaloosa, Alabama

Acest mic muzeu este dedicat vieții și operelor lui Edgar Allen Poe. Muzeul a fost fondat de Tommy Flowers, profesor de clasa a șasea, pentru a ajuta la creșterea interesului elevilor săi față de această figură literară legendară.

Este găzduit într-un dulap care măsoară doar 22 de metri pătrați, ceea ce îl face unul dintre cele mai mici muzee din lume. Deși muzeul primește puțini vizitatori, Flowers speră că va inspira mai mulți profesori să creeze muzee și să aprindă imaginația elevilor lor.

Cel mai mic muzeu din lume, Superior, Arizona

Deși pare orice altceva decât muzeu, nu se poate nega locul său printre cele mai mici atracții din lume. Situat pe Route 60, chiar lângă Phoenix, acesta adăpostește o serie de curiozități, printre care un afiș de concert Beatles, o scrisoare scrisă de JFK și cea mai mare lacrimă de apache din lume.

WLCoWSVoWLT, muzeul în mișcare

WLCoWSVoWLT, sau World’s Largest Collection of World’s Smallest Versions of World’s Largest Things Traveling Roadside Attraction and Museum este un muzeu în mișcare. Atracția prezintă replici micșorate ale celor mai mari obiecte din lume.

Create de artista Erika Nelson, cele mai faimoase piese ale muzeului includ cel mai mare balon de bandă video din lume, cel mai mare balon de sfoară din lume, cea mai mare rață neagră din lume și cea mai mare tigaie din lume.

Muzeul de scoici Cherokee, Bahamas se află într-un birou de telegraf

Muzeul care conține un singur exponat: carți de vizită din piele umană

Deschisă în 2017, colecția principală din acest mic muzeu se numește „Cadouri de la mare”. Muzeul este adăpostit într-un birou de telegraf din anii 1950, care a fost complet renovat și redecorat cu ajutorul comunității locale. Colecția include aproximativ 200 de scoici, precum și o mulțime de informații despre obiectele expuse și informații despre viața în mările din jurul insulei.

Muzeul William Burke, Edinburgh, Regatul Unit

William Burke îi scoate la lumină pe Burke și Hare, doi dintre cei mai cunoscuți hoți de cadavre din Marea Britanie. Cei doi au început prin a vinde cadavre facultăților de medicină din Edinburgh pentru a face bani.

Apoi au decis că nu mai pot aștepta ca victimele lor nefericite să moară și au început să ucidă la comandă. Muzeul are un singur exponat, o cutie pentru cărți de vizită făcută din carne de om. Mai exact, din carnea de pe dosul mâinii stângi a lui Burke.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre